All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Testa: Eltax Tangent DVR-500

[Ugjyldig objekt (NAV110866)]

skillnad Pioneer brännare vi testade för några veckor sedan, Denna Tangent-modell är en ren DVD-inspelare. Därför finns det ingen hårddisk, och inspelningarna bränns direkt på DVD + skivor. Nackdelen med detta är huvudsakligen att du behöver gå ner på kvalitet vid inspelning av långa inspelningar. Den stora fördelen är givetvis priset. Du får fyra nyckelinspelare till priset av en Pioneer med hårddisk.

Smarterare än vad vi förväntade oss.

Det första intrycket var positivt, spelaren ser nämligen betydligt mer exklusiv än prislappen antyder, och när tangent dessutom frestar dig med många anslutningsmöjligheter, är det lätt att bli imponerad:

  • FireWire, komposit video / audio och S-videoingång främre
  • sammansatt video / ljud, S-video, komponent utgångs progressiva signaler och scart tillbaka

till och med fjärr gör en acceptabel intryck - hastighet beaktas. Det är en punkt som gör att du snubblar över varför några flatTV-tillverkare snubblar vid denna tidpunkt.

Obs! Vi har fokuserat på inspelnings- och redigeringsfunktionerna under detta test - så vi har inte testat hur spelaren fungerar som en CD-spelare.

Installation & montering

med den låga prislappen måste naturligtvis sparas på något, och genom direkt jämförelse med Pioneers mycket dyrare modellen kan man se tydligt att menyerna på skärmen på tangent är inte så genomarbetade. Men när spelaren är så billig kommer det att vara detaljerna. Skärmmenyerna gör deras användbarhet och är lätta att manövrera via fjärrkontrollen. Enkel användning lägger till vår bok, men förvänta dig inte att allt ska hända genast. Spelaren kan svara lite snabbare på vissa kommandon.

Den medföljande handboken är inte på norska, men med dansk och engelska som ett alternativ är det lätt att komma igång. (Du kan ladda ner en norsk version här i PDF-format)

Danska språket? Bättre med engelska ... Visa mer

Även menyerna på skärmen kan sättas på danska, men det här alternativet kommer knappast att användas. Problemet är till exempel att bokstaven Ø inte visas, vilket gör att texten ser funky ut. Den danska ordkanalsökningen visas som kanalmålning, vilket inte är mycket elegant. Detta är slarvigt och lite irriterande.

Kanalsökningen gick dock väldigt snabbt. Nyckeln hittade alla våra kanaler på två minuter, vilket är mycket bra.

När ingen av kanalerna heter automatiskt är det uppenbart att sortering av kanalerna i önskad ordning är omöjlig tills du har namngivit dem manuellt. Visa mer

Nackdelen är att ingen av kanalerna namngavs, så du måste ange alla kanallamn manuellt och eftersom du måste skriva in varje brev är det faktiskt en ganska tidskrävande process.

Det här är en punkt där den billiga modellen skiljer sig från sina dyrare konkurrenter. Tröstet kan vara att det här är något du bara gör en gång och att sorteringen av kanalerna i önskad ordning är enkel efter namngivningen är klar.

[Ogiltigt objekt (NAV110866)]

Nog Prat: Tryck på länkarna till höger för att fortsätta i

ADVERT

Mest populära