All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Test: Känner du till huspriser?

fortsatt uppgång

Är du en expert på fastighetspriserna? Illustration: Per Ervland. Visa mer

Nya bostadspriser har just publicerats. Och överraskning var inte stor: Huspriserna steg nämligen med 0, 4 procent från augusti till september, enligt siffror från prisstatistik fastigheter.

Korrigerat för säsongsvariationer steg priset med 1,0 procent vilket innebär att den underliggande prisutvecklingen är positiv. Skillnaden mellan den faktiska och den säsongrensade prisökningen beror på att priserna i september vanligtvis utvecklas svagare än i den genomsnittliga månaden.

Är du en expert?

Bostadspriserna är något som engagerar de flesta människor - antingen äger du ett hem, eller du kanske vill ha en. Och de som äger ett hem, vill klart att priserna ska öka. Men om du inte ens har kastat in på aktiemarknaden är naturligtvis hoppet på lägre priser det viktigaste.

Har du följt bostadsmarknaden, eller intresserar du det lite? Ta provet för att ta reda på vad du vet om huspriser:

Ledsen? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

Hög årlig tillväxt

Från september 2005 till september 2006 har huspriserna ökat med 17,8 procent på nationell nivå.

Mer prova dig själv
  1. Bli finansiell rådgivare!
  2. Har du följt?
  3. Ta Matt Testet
  4. Kan du stava?
  5. lö ner hastigheten 16 procent
  6. Basräntan kan skäras 21 procent

Men priserna förändrades på olika sätt för de olika typerna av bostäder: För priserna på småhus ökade med 15, 6 procent från september 2005 till nu, medan priserna för gemensamt bostäder har ökat 17, 3 procent under samma period. Sammanfattningsvis har lägenheterna haft den högsta prisökningen - det var 18, 7 procent.

Mer om huspriserna:

20 procent i huset pristak

Boendekostnaderna: Om bostadsköpare förvänta sig samma som de finansiella marknaderna, det är en lång väg att gå innan bostadspriserna är på en relativt stabil nivå.

Dual jobb för inkvartering

Bostadspriserna: Det är inte innbillning om du hittar du kämpar hårt för bostaden. Du måste faktiskt jobba dubbelt så länge för det som för tjugo år sedan. Det är emellertid inte synd om dig. Läs varför.

Testkällor: Norges Eiendomsmeglerförbund, ECON, Finn. nej, tinde nej, Statistiska centralbyrån, Politiken (DK), The Economist och tidigare artiklar om DinSide.

ADVERT

Mest populära