All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Testa: Dell 37-tums

Testa Labben från vänster: Pioneer, Dell 37 & 32, Samsung 32 och grundligt 42 på golvet . Se mer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det är nu drygt ett år sedan vi testat vad som var Dells första LCD-TV på den norska marknaden, så när den nya 32- och 37-tumsmodell kom Spänningen var stor: Har den amerikanska jätten följt utvecklingen? Svaret är ja, bland annat har den givna svarstiden minskat från 25 till 16 ms.

Eftersom 32-tums modellen kommer ut i en ren duell med Samsung råbillige 32-inches i nästa vecka, vi låter 37-tums modell för att gå först på provbänken, och första intryck var lovande:

 • Priset är bra: Just nu kostar TV 17 . 769 miljoner, och för det belopp som du får en tunn och elegant TV som kommer med en vridbar TV fot och en uppsättning snasne externa högtalare. Du kan antingen ansluta högtalarna till TV: n eller placera på de medföljande högtalarstativen.

  Detta är både gott och praktiskt.

 • Great remote Visa mer

 • Och sedan kommer vi till den svarta och glänsande fjärrkontroll, som inte bara är snygga i sig, men som också har blå bakgrundsbelysning när du trycker på den.

  Magi, säger vi, och att döma av reaktionerna från alla som rört med fjärrkontrollen i testlabb, vi är inte ensamma.

Så vad skiljer du ifrån utseendet?

för att öppna Dell styrkor och svagheter vi har pågår jämfört något med Viewsonic 37-tums LCD - som är bland de bästa alternativen i budgeten klass, och mot den nya plasma modellen 436 från Pioneer - som är ett av de bästa TV-apparater i premiumklassen.

pris-wise, uppenbarligen stora skillnader här: ViewSonicen är cirka 4 000 billigare än Dellen, medan måste betala runt 42 000 Pion killen (förutsatt att samma nivå av utrustning, Pion han måste nämligen köpa bordsstativ och högtalare samt ?? till ca 4.200 kronor).

När det är lämpligt, har vi gett TV poäng på en skala från 1 till 10, notera dock att detta endast ges för att klargöra fördelarna och nackdelarna med Dellen:

 • Fjärrkontroll: Vi har redan gått igenom Dell Remote Control, och det är bra att notera att det också fungerar bra.

  Är det lättare än ViewSonicens plastdings ?? som är fallet här. Dessutom är svaret nästan lika bra som på Pioneer fjärrkontrollen.

  Vi gillar Dell Control bäst eftersom det är bättre och mer exklusivt än Pioneer. Vem skulle ha tänkt på förhand?

  Dell 10 Sonic 2, Pioneer 8

 • Stand & högtalare Både Sonic och Dell levereras med högtalare och bordsskiva. Ljudet är tydligt bäst på Dellen, och högtalarna är också mycket mer placeringsvänliga.Tonhöjden kommer också i marginalen för att bordet står för att vara avgörande, det här är en stor fördel på LCD-TV-apparater som har en sämre visningsvinkel än plasma-tv.

  Pioneer är all denna extraktion och skapar priset med totalt $ 200. Dessutom var bordsskivan som följde med vår Pioneer-modell, som du måste betala extra för, också en ren plastring - inte ens roterbar. Inte särskilt imponerande i denna prisklass.

  Dell 10, ViewSonic 5, Pioneer 0

 • Fina menyer! Visa mer

 • Menysystem och användarvänlighet: Det är så här som ViewSonicen kämpar mest. Eftersom Dells menysystem verkar ha gjorts under 2005, både när det gäller utseende och lätthet, kan ViewSonic-menyerna vara omtyckta på mitten av 90-talet.

  Samma gäller för enkel användning, de norska skärmmenyerna är logiskt strukturerade och snabbtangenterna fungerar bra. Enligt vår uppfattning är Dellen faktiskt upp och sniffar pionjären i nacken. Det är inget annat än det imponerande priset som beaktas, och inte minst en varning om att premium-tv-producenter inte har råd att sova en timme. konkurrenter närmar sig.

  Dell 10, ViewSonic 5, Pioneer 10.

Med full pot och 30 poäng har Dellen imponerat hittills, men det är självklart den viktigaste bildkvaliteten.

Tryck på länkarna nedan för att fortsätta testet.

 • Bildkvalitet: TV, HDTV, DVD och PC
 • Slutsats och betyg
 • Visa stora bilder från testet!

ADVERT

Mest populära