All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

TEST: Julklappar i år?

Ola Nordmann ser fram emot bra ljud och ljud med DVD-spelare i nästan alla hem. bild.

Men på skyttefronten är det annorlunda. De flesta av oss svär fortfarande på den gamla videospelaren. Högt pris på DVD-inspelare och formatförvirring kan ta del av skulden.

Men nu börjar saker slutligen hända. Vi har testat JVCs nya DR-M1-inspelare.

Priset

Jämfört med konkurrenterna i samma klass är JVC bra. Det vägledande priset var knappt $ 7 000 vid lanseringen i slutet av oktober / november, men vi har redan sett det ner till $ 5 500 i norska onlinebutiker. Det priset är inget att säga.

Format

Spelaren hanterar följande format:

Uppspelning:

  • Vanliga DVD-filmer och CD-skivor, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, Video CD och CD-R / RW. Du kan också spela MP3-filer och JPEG-filer som bränns på en CD-R eller CD-RW. Inspelning:
  • DVD-RAM, DVD-RW och DVD-R. Den största fördelen med DVD-RAM är att de är de som kan skrivas över de flesta gånger utan att kvaliteten blir sämre. Enligt JVC borde du kunna bränna samma skiva upp till 100.000 gånger. Som jämförelse kan DVD-RW brännas upp till tusen gånger, medan DVD-R-skivorna endast kan brännas en gång. DVD-RAM-skivorna kostar ungefär 90 dollar, medan DVD-skivorna är billiga i inköp. ?? RW är till exempel ca 27 kronor.

    Spelaren hanterar inte DVD + eller DVD + RW-format. Dessutom läser den inte SVCD-skivor, vilket kan vara värt att veta för dem med många SVCD-filmer.

Nog chatt? fortsätt i testet!

Det är lätt att ta bort oönskade scener. Visa mer

Båda ?? och + formaten har sina fördelar och nackdelar. Som kund måste du dock fokusera på dina egna behov. Om du bara vill använda filmerna eller programmen du tar upp i ditt eget vardagsrum, kan du sluta tänka på formatkriget: Köp den spelare du vill ha.

Problem uppstår först om du tar med dina brända skivor och spelar dem med familj och vänner ?? i så fall är du beroende av spelarna som hanterar samma format. Om du är osäker bör du kolla vilken utrustning din krets har innan du bestämmer dig. Detta enkla trick kan spara dig mycket framtida irritation.

Tryck här för att se hur spelaren arbetar

ADVERT

Mest populära