All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppvärmning

Tesla - nu även med Supertak

De första installationerna av taket är planerad att starta redan i juni 2017. Tyvärr har inte i Norge, men först i USA.

- Försörjningen och installationen av Solar Roof förväntas börja i juni 2017 i USA. Eftersom produktionen volymen ökar, kommer vi att börja leverera internationellt, säger kommunikationschef Även Sandvold Roland i Tesla Norge.

Tesla köper som vanligt utrymme i köen för leverans, och entréavgiften här är $ 1000. Detta är pengar som återbetalas om du inte vill ha taket i alla fall.

Delicious: Utseendetmessig kommer inte Tesla takläggning stå tillbaka för andra material på marknaden.

Unknown pris

Någon slutligen uppskatta vad taket kommer att kosta kan inte Roland ge, men efter att ha tittat på räknaren för den amerikanska marknaden kommer inte att låta bli mycket dyrt jämfört med andra typer av tak hemma. Under lanseringen förra året uppgav Tesla-chef Elon Musk att taket kommer att kosta mindre än vanligt tack.

- Har du ett tak som ser bättre ut, håller dubbelt så länge, det kostar mindre än en vanlig tak och dessutom producerar elektricitet? Varför vill du ha något annat än det? frågade Måste retoriskt under presentationen som hölls i slutet av 2016.

Pris kalkylator för den amerikanska marknaden visar priset på en typisk genomsnittliga hem i USA som står på cirka 180 kvadratmeter. Enligt Teslas egna siffror kommer amerikanska priser att vara omkring 50 000 dollar för ett sådant hus. Det överstiger 400 000 kronor beräknat enligt dagens kronvärde. I detta pris är emellertid både avlägsnandet av gammalt tak och installationen av Teslas ny. Enligt norska förhållanden är det inte skrämmande dyrt, fast det är förmodligen högt jämfört med vanliga priser.

- Den exakta prisinformation utanför USA kommer när vi närmar leveransstart i de enskilda marknaden, säger Roland.

Samtidigt du värt att notera att Tesla erbjuder en livstidsgaranti på taket, och 30-års garanti på uteffekt.

ADVERT

Mest populära