All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Tesla Modell S: Möt verkligheten!

Brent barn lyser elden, det heter. Undantaget måste vara elektriska bränder. För trots att jag var kvar med bronkit och förkylning i flera veckor efter den föregående road trip med elbil (Oslo-Stadt hemresa med Nissan Leaf rekommenderas inte), tänker jag därför att upprepa prövning.

Detta avstånd gör avståndet lite bekvämare, bara lite 300 kilometer i varje riktning. Men förutsättningen jag har, gör utmaningen helt enkelt inte bli mindre ...

Efter föregående EV stunt jag har total avsmak för allt som kallas "range". Jag kan helt enkelt inte relatera till det. Det är därför jag inte vill. Eftersom faktum är att Tesla tänker denna bil är mer än tillräckligt bra för att täcka alla körsituationer en genomsnittlig norsk familj går ombord på. Den största utmaningen som en bil måste få idag är resan från hem till stuga. Inte en stor sak för vanliga familjebilar, men ett stort hinder för dagens elbilar.

EV mardröm

Resan från hus till hytten innehåller alla de element som skulle kunna döda intervall. Höjdskillnad, tiotals kilometer i körsträcka, låga temperaturer och full lastbil. Släng i tung gassfot på toppen igen, och du har en elbil fientlig cocktail som ska skrämma alla norrmän från att köra el.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Men Tesla känns inte som sådan. De går hårt och lovar ett område på 400 kilometer på vintern. Men om dessa siffror tas ut ur en typisk EU-cykel kan jag direkt säga att det inte kommer att rösta. Erfarenhet av Nissan Leaf indikerar att minst en tredjedel av intervallet försvinner när lutningen blir blå.

Därför är jag mycket förvånad om modell S är 300 kilometer uppåt på vintern. Men varför sitter jag här och teoretiserar? Låt oss gå en promenad och se vad redskapet är bra för ...!

tejp över intervall indikator är en enkel åtgärd för räckvidd ångest ... Foto: Stein Inge Stølen mer

Tesla Model S Signatur Performance

Pris från: 506 700 kr (85 kWh / 362 hk) < 999> priser testbil:

679 000 kr motor

85 kWh elektrisk motor Effekt:

416 hk v / 5000-8600 Moment:

600 Nm v / 0 -5100 Topphastighet:

210 km / t 0-100

4, 6 sek Täckning vinter

Mer än 300 km (genomsnittlig testtemperatur: -5 grader) <999 > Täckning sommar Över 400 km

Vikt: 2108 kg

L / W / H 498/196/144 cm

Bagage 877/1642 liter

Foto: Stein Inge Stølen det är noll problem att ha kul med en Tesla Model S på snö.Bara vara säker på att ha tillräckligt med utrymme för att stoppa ... Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

tejp över intervall indikator är en enkel åtgärd för räckvidd ångest ... Foto: Stein Inge Stølen

ADVERT

Mest populära