All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Terrass tip

Den ger bäst prestanda och bästa hållbarhet.

Ta bort sköljningen med ättika

Det är dock mycket viktigt att rengöringen avlägsnas helt innan du applicerar ny olja eller borste. Om det finns tvålrester på pannbordsborden, fortsätter utlakningen och blötlägger den nya oljan eller boken som appliceras.

Man Champion Ole Andreas Klaveness säger att det kan vara svårt att ta bort alla tvålrester med bara vatten, och rekommenderar folk att neutralisera lakningsprocessen med ättika.

- Skölj terrassen väl med trädgårdsslangen och tvätta sedan terrassen med en lösning av vatten och ättika. När detta är gjort, låt uteplatsen torka, och då är den redo för ny olja eller glass.

Terrasser

Det är också möjligt att bleka terrassen om du vill återta det obehandlade träet eller ta bort någon grön häck. Då är det inte nödvändigt att neutralisera med edikvatten efteråt, eftersom blekaren har samma effekt. OBS! Blekmedel är frätande och bör inte komma i kontakt med huden. Också var försiktig med att inte spillas på väggen, trädgårdsmöbler eller ner i sängen. Om du vill dekorera terrassen i en mörkare färg, är blekning inte onödig.

Ej för ätbart!

De flesta av terrasserna i detaljhandeln är anpassade till tryckimpregnerat trä och är inte lämpliga för ädelträ. Därför bör trädgårdsmöbler av teak och liknande hållas långt borta. Om du har en terrass av ädelträ, finns det egna produkter för den här typen av träarbete.

Tilläggs torkning av vattenbaserade

I motsats till vad vi är vana vid när det gäller att måla, så i själva verket kräver vattenburna terrassebeisene längre torktid än oljebaserade produkter! Det betyder att du måste ta en titt på väderprognosen och vänta på behandlingen tills det förutspås ett par dagar sömn.

Vägledande färgkarta

Idag finns det många olika färger att välja mellan på både terrassen och oljan. Men kom ihåg att färgerna på färgdiagrammet bara kan vara vägledande. Olika ytor ger olika färgintryck. Till exempel kan en rödaktig brunbrun bli grå på ett tryckimpregnerat grönt. Därför är det viktigt att testa färgen på ett litet fält innan du slår på resten av terrassen.

För ytterligare information om de olika terrassprodukterna, se "Tid för terrassen tvättas" på www. ifi. com

ADVERT

Mest populära