All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Terrassbord

Terrassen och trädgården används mer noggrant än fjärrkontrollen av norrmännen under sommarmånaderna. Trenden är att klyftan mellan det inre rummet och vardagsrummet torkar mer ut, vi drar ut trädgården i vardagsrummet.

Terrassen blir ett extra vardagsrum med bekväma möbler, värme och en plats vi spenderar mer tid på. Om du tycker att sommaren är för kort hjälper det till att göra ett varmt uteservering på terrassen.

I en blåsig, varm och solig krok kan du tillåta sommaren att börja tidigt på våren och låta det gå bra under hösten. Vad är bättre än att ligga på soffan med en bra bok, att höra fåglarna, studera takfönstret och undra om det kan finnas makrillblommor i kväll också.

Tak med tak och väggar

En tunn krok med ett par väggar, tak och skärmning mot vinden gör mycket. Kuddar i färska färger, ljus och terrassvärme skapa ett vardagsrum du kan njuta av.

Om du har tur har du en terrass med täckt tak. Då håller du regnet effektivt ute, och terrassmöbler med mjuka kuddar kan lämnas ut hela sommaren.

Du kan också komma långt med ett terrasserat landmärke eller genom att spänna ett tygstycke.

Plastplattor från Plastmo är ett enkelt sätt att komma över uteplatsen. Ställ in ett enda resejobb och lägg plastplåtarna på taket av detta. Plattorna är fästa med täta skruvar för resan. Om du har en veranda över uteplatsen kan du lägga plastplåt under detta och ha en varm uteplats utan regnfall.

Läs också:

Effektiv värme i vinterträdgården

Sommaren är kort norr här. Inte bara är höst, vinter och tidigt våra kalla perioder, de är också mörka och ledsna. Men i vinterträdgården kan du njuta av sommarklimatet ...

På framsidan av plastplattorna kan du använda takräcken så att vattnet leder bort från det nya vardagsrummet. Om du har oanvänd utrymme under en terrass kan plastplåtar ge dig ett torrt utrymme för extra lagring av cyklar, barnvagnar och liknande.

En yttervägg eller levande yta på terrassen ger mycket ljud för vinden och gör uteplatsen mer ostörd.

Norsol levererar läppstift i markis passande till terrassen. Den skyddas av en kassett på väggen och är lätt att dra ut efter behov.

Om du inte är välsignad med en vägg, kan du spinna upp en meter väv, eller kanske en fin sommarduk.

Tyget kan fästas permanent, spänne med klämmor eller starka halvkärmar. Ett annat alternativ är att använda halmmatta eller blommigt transparent tyg. Halmmattor kan fästas och rullas upp med samma trådfäste som på persiennerna. Florlett tyg ger en härlig känsla av sommar och väder när de blåser i vinden, atmosfären samtidigt som utsikten hålls.

Flytta vardagsrummet ut

En takterrass och vardagsrum öppnar nya möjligheter att flytta ut i vardagsrummet. Man kan flytta ut en mjuk och utsökt soffa, och kuddarna kan ligga på soffan hela sommaren.

Skapa mysigt med färska färger, strålkastare, en hyllplan med sommarminnen och bilder på väggen. Varför inte flytta en liten bokhylla? Om du använder det du har lämnat i ditt hus blir investeringen inte så stor.

Flytta en soffa som är liten använd inomhus eller måla den gamla bänken med husfärg, ge ett lager frodig färg till en gammal bord, hylla eller skåp. Vissa stora kuddar, en filt och några strålkastare och stämningen i vardagsrummet är på väg.

Läs också:

Avskärmning för åtkomst - vad är lag?

Vad kan du göra, och du får göra, när man vill skydda från insyn från intill?

Norsol levererar smart bostadsyta lämpat för terrassen. Den skyddas av en kassett på väggen och är lätt att dra ut efter behov.

Nya terrassvärmare

Terrassvärmare kan ta ut värmen när solen är i brand. En terrassvärmare kan monteras på vägg eller tak, golv eller bord eller mobil.

Beha levererar många terrassvärmare till väggen eller taket. De fungerar bäst när strålarna är rakade ner och samtidigt finns ett tak över bordet. De mest prisvärda väggvärmare är 1000 watt, men du får mycket värme kvar för att köpa en med högre watt.

En fristående terrassvärmare kan flyttas om det behövs, och med två stående på vardera sidan av sittutrymmet ger detta en bra effekt.

Under de senaste åren har stora, avtagbara terrassvärmare sett på gas. Dessa kostar mer i bruk, men ger en mycket bra värmeffekt och täcker ett större område.

Placera det på sittplatsen eller på terrassebordet. Rodvelt levererar terrassvärmare som kan anslutas till en central bensintank. Det här är relevant nu när fler använder gas för spis, grill och även värmare för terrassen. Med en central bensintank släpps tanken runt terrassvärmen och har endast en liten slang för en kopplingsenhet. Terrassvärmare kan monteras eller användas som en flyttbar enhet.

Belysning och växter

Under de senaste åren med ökat fokus på inredning och design har utomhusbelysning försummat. Nu verkar det som att produkterna förnyas och det har varit ett bredare urval i utomhusbelysning.

Du kan få utomhusljus levereras med ett spjut som kan fastna i marken eller i en kruka på uteplatsen. Med en nätsladd är belysningen säkerställd och ljusen kan lätt flyttas om det behövs.

Läs också:

Därför kommer alla att ha denna terrass

Drömmen om att njuta av långa sommardagar på en perfekt uteplats förblir ofta bara på tanken. Denna terrass ger dig drömplatsen - utan alla extrafunktioner ...

Det kan också lätt göras med en ljus slinga av pappersljus i taket. Lyktorna kan fästas med starkt tydligt tejp och skapa en mysig humör när solen har gått ner. Ingenting är knepigare än att titta på en mörk terrass på kvällen.

Trädgård kan avnjutas på terrassen med krukor och växter. BT Plast levererar smarta självvattenpottar till terrassen. Planterna behöver bara vatten 2-3 gånger under sommarsäsongen, vilket gör att plantorna inte torkar i när du har en semester.

Ett annat enkelt sätt att göra en trädgård på terrassen är artificiellt gräs. Det var en stor hit på 70-talet, och nu är det helt lovligt igen. Lägg på mattor med långt gräs och lägg ner några konstgjorda blommor och du kan gå barfota i gräset på din egen terrass.

Återförsäljaröversikt:

Vänligen, Telefon. 35 51 62 50, www. trea. nej

BT Plast, tel. 69 19 17 80, www. btplast. com

Ägare: Luna Norge, tel. 86 85 75 00, www. luna. nej

Festival, tel. 38 18 56 00, www. festival. nej

Norsol, tel. 71 53 19 19, www. norsol. nej

Plastmo, tel. 66 98 74 50, www. Plastmo. nej

Rodvelt, tel. 932 98 888, www. Rodvelt. nej

Kuddar, bänkar, glaslampor; A-Furniture Oslo, tel. 22 88 01 00, www. En möbel. nej

Matter och papperslampor; Moghal Trading, tel. 66 91 83 34

ADVERT

Mest populära