All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Terrass gröna rutor

Klematis blir väldigt vacker när den blommar. Foto: Informationsbyrån för blommor och växter.
Blommor i burkar och burkar skapar sommaren njuta på terrassen, men känner du att den lummiga atmosfären saknas kan klätterväxter på uteplatsen kan vara lösningen. Låter dig växter sling uppåt väggarna och spaljé skapar en trevlig grotta atmosfär som samtidigt övervakar vind och nyfikna ögon.

Snake växter växer snabbt och växter växer snabbt och tungt. Därför bör du ha en fast klättringsram klart innan du planterar.

Plantskolor och byggmarknader har många vackra trellisrar i olika former och material. Men det är också möjligt att bygga det själv.

När du köper material till projektet måste du välja trätyper som kan stå utomhus för vind och väder. Jordkontaktproppar kan till exempel vara tillverkade av tryckimpregnerade tallar eller robinier. Robinie är ett lövträ som är väldigt hardt och det är motståndskraftigt mot ruttning. För pråmar och listor utan jordkontakt är sibirisk lark, cederträ eller tall ett bra alternativ. Också, kom ihåg att skruvar, kablar och beslag måste vara avsedda för utomhusbruk.

Läs också:

Hur man övervinner fleråriga stauder

Är du trött på att köpa nya växter för burkarna varje år? ? Det är inga problem att få både perenner, buskar och träd för att övervintra i krukor - bara ...

Utrymme att växa

Placera spaljé direkt på fasaden skall ha ett avstånd på ca 5 cm. Det garanterar luft till fasaden och utrymme för växterna så att de växer och trivs.

Fyra typer av klätterväggar

Stark strängen

Ett system av horisontella och vertikala trådar är en enkel lösning. Du kan köpa ett trådsystem eller till och med installera galvaniserad ståltråd med hjälp av trådklyftor och spetspinnar. Montera även wirestrammer så att de är lätta att dra åt.

galler utan uppbackning

Om spaljé vara lika bra på fram och bak, kan skapas som ett staket med sprinklers på båda sidor. En våldsam staket kan vara konstruerad av 100 x 100 mm barer och 38 x 57 mm pråmar - en smal variant skapar av 75 x 75 mm barer och 25 x 50 mm remsor.

Läs också:

Bädda veranda

Du kan med enkla medel bädda in balkong, veranda eller uteplats och har ett extra rum med bruksvärdes och livslängd långt bortom ...

rutnät av kvadrater

en ampel tre kan köpas i olika storlekar, men du kan också göra det själv med hyvlade listor (t ex 27 x 27 mm) som skruvas ihop för att bilda ett rutnät. För att säkerställa luft till fasad och vaxområde i plantorna, använd 5 cm långa distansorgan när du borrar hål igenom.

Slitstarkt järn

En stark skärm är gjord av armeringsjärn.Förstärkande nät installerat på stolpar - såsom 75 x 75 eller 100 x 100 mm. Böja de horisontella ändarna av förstärkande nät nedåt och passa øskner lämpliga intervall på stängerna. På så sätt kopplar du nätverket enkelt till och från.

Läs också:

Effektiv värme i vinterträdgården

Sommaren är kort norr här. Inte bara är höst, vinter och tidigt våra kalla perioder, de är också mörka och ledsna. Men i vinterträdgården kan du njuta av sommerkli ...

Att lyckas med rankor Det finns många vackra slyng- och klättrande växter att välja mellan, och vissa är bättre lämpade för just din terrass än andra. Köpa växter på en plats där du kan få en grundlig rådgivning, så att du får växter som passar till skugga, ljus och markförhållanden i just din trädgård.

Om klätterväxter stå längs väggen, lönar det sig att gräva ett stort hål - vanligtvis 50 x 50 x 50 cm. Byt ut den gamla jorden med en näringsrik jord, tillade gödningsmedel.

Bra klättrare:

 • Clematis. Foto: Informationsbyrån för blommor och växter.
  Clematis (Clematis)
 • Klättring rose (Rosa multiflora)
 • klättring (Hydrangea anomala)
 • kaprifol (Lonicera)
 • Rødkattebusk (Actinidia kolomikta)
 • vildvin (Parthenocissus)
 • Humle ( Humlus lupulus)
 • Pipeholurt (pipranka)
 • Arkitektens komfort (bokharabinda)

ADVERT

Mest populära