All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Terrassvärmare för att hålla dig varm i höst

Terrassvärmare är huvudsakligen baserade på två olika lösningar: gas eller el. Av den senare börjar kvartalsvärmen att ta över marknaden mer och mer.

Gas

Fördelen med gasuppvärmning är att du inte är beroende av strömuttag för att använda den. Således kan du använda den på campingplatsen eller i stugan om du inte har kommit in i el.

Nackdelen är att värmen från en gasvärmare kan blåsa bort om det är en blåsig natt. Medan det inte behöver vara ett problem en mild vårnatt natt kan det vara en utmaning på kvickt höstkvällar.

Power

Terrassvärmare som drivs med ström finns i flera varianter. De gammaldags typerna fungerar som en panelugn i den meningen att det kommer att värma upp luften. De nyare typerna av kvartshalo har fördelen att de värmer även när vinden blåser.

- Quartz Heat är kortvågig infraröd strålning i spetsen inte värmer upp luften, men lägger direkt värme till människor och föremål i strålfältet, förklarar importören Blue Sky AS.

Nackdelen med båda typerna är att du självklart är beroende av kraft. Detta begränsar användningen om du inte har strömuttag på uteplatsen eller inbyggd el i kabinen.

Läs också:

Bostäder och funktionshinder

Olika typer av funktionshinder kräver olika åtgärder för att göra bostaden beboelig.

Placerat på bordet

Om utrymmet är litet, ska terrassvärmen också vara liten. Denna terrassvärmare från online-butiken El-on. nej är en liten gasmodell som ska placeras mitt i bordet.

Den har formen av en bordslampa, men båda faller ner skydd och säkerhet galler över kronan. Effekten kan justeras från 1000W till 2700W.

Den pris: 1400, -

För inomhusbruk

Heliosa 77 är en värmare för skyddade områden. Det är med andra ord inte lämpligt på terrassen och balkongen, men kommer att vara lämplig i t.ex. vinterträdgård eller stängt lusthus. Värmen kommer från en halogenlampa, vilket ger full effekt på några sekunder.

Värmaren levereras med en fjärrkontroll som låter dig sätta på och stänga avstånd och justera värmen till halva styrkan. Denna modell måste monteras på en vägg eller användas på sitt eget stativ.

Läs också:

Användbara saker

Listpris: 3500, -

Viivilla. ingen aug. 2011

ADVERT

Mest populära