All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Terrass - sommarens drömterrass skapas

När du väl har bestämt dig för att bygga en ny terrass är det inte alltid nödvändigt att bygga arbetet. Om terrassen anses vara en förlängning med flera väggar och tak, måste ett bygglov godkännas. Här serverar vi dig terrassbyggnaden ABC, steg för steg.

1. Fundamentals

Terrasser som stiger i höjd måste finansieras så att det ligger i vila. Telekomproblem kan brytas av många vackra och bra konstruktioner. En fristående eller fristående struktur kan utsättas för en liten telehiv, men om den är fäst vid husets vägg ska terrassen vara jordad så att telexbrott inte kan förstöra något. Du kan välja grunden för pelare, pelare, betongstolpar eller begravda inlägg. Om de grundläggande förutsättningarna är bra och telrie kan du enkelt basera. Gräva gropen ca 30 cm djup, skrubba med sand och placera en fast betongplatta eller platt sten som grunden. Sätt sedan polen i mitten innan du fyller tillbaka med sand, grus och jord / sten. Villkoret är att du packar så bra att inläggen inte skiftas och att de pressas och obegripas.

2. Gå med i huset

Läs också:

Minska steg-stegtrappan

Tror du att det är mycket problem när barnen går nerför trappan? Förtvivla inte - du kan bygga trappor med minskat stegljud.

Det enklaste sättet är att skruva in terrassen ordentligt i träväggen. Dra åt en lagerstråle när golvbalkarna placeras ovanpå eller ovanför. Fördelen är att du har rätt utgångspunkt, om stödstrålen är sträckt och våt. De flesta väljer att lägga golvbalkarna över, dvs vinkelrätt mot väggen, så att golvbrädorna är parallella med husets vägg. Detta är ofta den enklaste lösningen, och i de flesta fall är den bäst estetiskt. Det kan emellertid finnas skäl att golvbrädorna ska ligga över. Därefter måste stödbalkarna vara vinkelräta mot väggen. I sådana fall är det först nödvändigt att fästa en längsgående balk när stödbalkarna ligger på eller ovanför.

3. Material

Material i strukturer som utsätts för långvarig fuktighet måste skyddas mot svampangrepp. De mest utsatta är ändpunkter och material i kontakt med marken, sedan leder och leder där vatten kan tränga in. Därför är det vanligt att ett utomhusgolv är konstruerat av ett godkänt tryckimpregnerat trä, vilket är mycket mer motståndskraftigt mot skräp och skadedjur än "vita" material. När plattorna ska spikas, gör många på så sätt: borden spikas fast i brädans ändar. Detta är det mest tidseffektiva sättet, men du får inte använda materialen också.Elektrisk cirkelsåg är effektiv, men handsågen fungerar bättre.

4. Balkar och bjälklag

Se också:

Bygga terrass med

Med sommaren kommer behovet av en trevlig utomhus utrymme där varma dagar kan avnjutas. Terrassen blir det naturliga valet för många och du kan enkelt ...

Det kommer alltid att vara värt att utarbeta en exakt plan för grund och strålning. Det handlar om att placera stolparna så långt som möjligt över strålarna, och så att de också skjuter ut och bildar räcken.

5. Golv och stolpar

Avståndet mellan balkarna beror på bordstjockleken, men 60 cm mittlinje och 21 mm tjocka bord är vanliga. För denna tjocklek, använd 2, 8x75 mm naglar eller 4, 2x45 mm skruvar. Vid leder måste du alltid förbjuda, annars kommer tabellerna att brista. För snabbtorkning bör borden läggas minst 5 mm från varandra, vilket du enkelt får med en motsvarande tjock lista som tillfälligt placeras mellan dem. Men utifrån de innersta och yttre borden är det avståndet mellan dessa som ska delas. Brew Iron är förresten till hjälp om du måste tvinga ett litet tvinnat bord på plats. Golvbrädorna är fästa med två naglar eller skruvar per stråle. I lederna måste du alltid förbjuda så att ändväggen inte brister. Det kommer att vara rättvis, om spikar eller skruvar sicksack, använd en spänd sträng eller en tabell som guide, så allt kommer på rad. Ju högre terrassen ligger ovanför marken, desto grovare bör barens mått vara. Avföringen bör helst fortsätta över golvet så att de också fungerar som huvudstolpar för räcken, vilket gör den mycket stabilare och fastare.

6. Räcken och leder

Se också:

Bygg en trätrappa i trädgården

kan Trappa utformas på många olika sätt och med olika material. Här visar vi några sätt att utforma trätrappor - så fantasin kommer att göra resten.

Räcken runt terrassen är viktigare än du kanske känner till, och hanterar bra sidledighet. En räcke bör vara minst 90 cm hög, helst 110 cm. Det borde inte finnas mer clearance än 10 cm mellan omklädningsborden, varigenom mindre barn kryper igenom. Avståndet mellan räcken kan vara 120 cm, dvs för varje andra golvbalk. Dimension 73x73 mm kan användas-Post, men mer relevant är 48x98 mm och 98x98 mm i hörnen eller när du vill ha det lite skarpt. Rackstolparna bör helst fästas på golvbalkarna med hjälp av bultar eller låsskruvar. Använd fyra stycken vid varje punkt och bulta också en pinne, ett stöd för pannan.

7. Trappa till terrassen

En trappa mellan marken och en terrass eller mellan två terrassnivåer, bör vara så bred och ha så djupa steg som det är också bra att sitta i. Dessutom bör det vara öppen, så att vattnet rinner bort och trä torkar upp igen. En sluten struktur är mer mottaglig för fukt. För att en trappa ska vara bra att gå in måste den byggas enligt ett visst förhållande. Trappor verkar vara tyngre än inre trappor, och höjden på stigningen ska inte vara mer än 15 cm.Förhållandet är annars: Två steg plus ett steg = 63 cm.

Lun uteplats precis utanför dörren uppnås med treplatning, som läggs över kullar och knastrar på utsikten plats på Flekkerøya.

Lush idyll skapas mellan träd och buskar med en rymlig terrass strax utanför trädgården dörren.

Källa: terrasser och uteplatser av Dag Thorstensen, förläggare Cappelen

ADVERT

Mest populära