All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Terrass sjunka - How-To: s

Terrassen kan dra nytta av en ny olja eller glass varje år, men inom den tiden krävs en ordentlig tvättning. För detta ändamål finns det egna rengöringsmedel; Terrasserna i olika former gör jobbet enklare.

- Fuktighet är ganska hög i många delar av landet, säger experter i hus- och terrassrengöring Rino Kristiansen i Kemetyl: - och vintrarna har också blivit mycket mildare. Det orsakar svamp och alger att växa på ett helt annat sätt. Dessutom har vi ökat förorening från trafik och industri, det suger ner och smuts och smuts på alla yttre ytor, särskilt horisontella ytor som en terrass.

När

Kemikalier som används på uteplats golvet fungerar bäst vid temperaturer runt 20 grader.

- Terrassrengöring bör helst göras en dag det är minst tio grader, idealet är 15-20 grader. Det är viktigt att terrassen är torr när du börjar, då har de kemiska agenterna den bästa effekten. Finns det platser som är särskilt hårt attackerade av svampar och alger, börjar jag städa med blandning av svamp och alger i en liten pumpa burk, säger Kristiansen.

Svamp och äggknäckare

Applicera svamp och algspån innan du börjar rengöra uteplatsen.

- Personligen börjar jag applicera svamp och alkohol sprickor, säger Kristiansen.

Han tillåter mediet att fungera i ungefär en halvtimme så att tillgången till svamp och alger långt in i däckbordet bekämpas. Om mediet inte har torkat helt i träet kan du spola med rent vatten innan du fortsätter med rengöringen själv.

Terrasser

Använd handskar vid hantering av starka rengöringsmedel.

- Med en något större lågtrycksspruta täcker jag nu golvytorna med rengöringsmedlet. Dessa är relativt kraftfulla kemiska produkter, så använd plast- eller gummihandskar, han rekommenderar.

Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer angående arbetstid. Den ska varken förkortas eller förlängas.

Dusch terrassen med en lågtrycksspruta.

- Det sprutas jämnt och bör också ta en halvtimme och arbeta. Se till att det inte torkar in; Om det är varmt och blåser dessutom kan det vara nödvändigt att spruta lite extra. Samma sak gäller om regnet kommer och tiner ut de kemikalier som Kristiansen tycker.

Diet

Se till att du borstar golvet i bordets längdriktning.

- När tvättmedlet har funnits ett tag, är det dags att bearbeta golvet lite med en kvast eller kanske en något stel borste. Arbeta i brädans riktning, inte tvärs över.

Terry tvättmaskiner på högtryckstvätt

Rotorborstar för högtrycksbricka är ett effektivt verktyg.

Terrassvaser som du ansluter till högtryckstvätten kan fungera bra.

- Vissa väljer att använda självgående roterande borstar som förbinder högtrycksbrickan. Detta är effektivt med att alltid använda högtryckstvättmedel; var försiktig med att träytan inte är skadad, råder han.

Spolning

Spolning av golvet med en vanlig trädgårdsslang är säkrast.

- Det sista steget i tvättprocessen är dränering med rent vatten. Då kan du dra nytta av slangslangen. Det är mjukt mot golvet och du riskerar inte att få ytan, säger Kristiansen.

Skölj med högtryckstvätt

Högtryckstvättar måste användas med försiktighet.

Högtryckstvättar har blivit en bra affär och det kan också användas snyggt på uteplatsen, men det kräver att du är försiktig. Det är viktigt att hålla ett tillräckligt stort avstånd så att strålen inte blir för svår, för då kommer du att kakel golvet. Om du är osäker är trädgårdsslangen ett säkrare val.

Slutsats

Rino Kristiansen från Kemetyl rekommenderar att man använder både svamp- och algerfiltar före och efter tvätten på takterrassen.

- När du tror att golvet är så rent som du vill ha det, låt det torka helt. Då är det klart för en slutlig behandling med svamp och alkohol. Spruta mediet ordentligt över golvytan och låt det torka före ytterligare behandling med olja eller fläck.

ADVERT

Mest populära