All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Tio tips för att organisera i trädgården snart

1. Nya krukan start

Ta bort stora sommarblomkrukor i komposten eller blanda jorden i köksträdgården. Släpp ut saltföremål från terrakottakrukor med spolad aluminiumfolie och klor eller ättika.

Borsta och skölj gamla jordrester från krukorna före påfyllning. På gammal mark kan det finnas svampsjukdomar på tuppet.

Fyll 1/6 av potten höjd med grus, lös Leca, gamla Lego tegelstenar, polystyren bitar eller något annat vattenflöde genom snabbt. Täck det här dräneringsskiktet med en gammal nylonstrumpa så att jorden inte stör varandra. 4/6 krukor fylls sedan med bra blomjord. Den högsta sjätte sektionen ger dig utrymme för vatten utan spill. Om potten är högre än 50 cm, blanda en del sand håller jord (kaktus jord, sådd jord eller "intetsägande även jord") till tre delar krukjord. För tjocka lager av vanlig blomma blir jorden tät, sur och dödlig luftfri.

Krukor och lådor som är för stora för att tömma, hugga av så mycket jord som möjligt utan att skada växterna. Stänk ut några aldrig komposterade boskapsvampar för att spira ut den gamla jorden. Fyll i med nyinköpt blomjord. Växla något annorlunda än förra året. För varje år med samma typ av växter i samma jord ökar risken för sjukdom två gånger. En fjäder blir bara spitakkel.

2. Solbränna genom isen

Stark sol genom is kan orsaka isbränder i gräsmattan. Glassen tjänar som förstoringsglas. Förstorad sol är dålig. Tjockaste isformer bildas oftast där snön är svårfångad. Undvik därför för mycket trappor på gräsmattan.

Strö grov gjutsand på is eller rakt över bladet och gräsklipp från gräsytor tinade röstat. Solen värmer upp mörka sand och bladrester och smälter snabbt tusentals små hål i isen. På så sätt försvinna isen snabbare och risken för isbränder minskar. Vent med både kalk och gödningsmedel till gräsmattan och växterna har börjat groda. Kalk och gödselmedel på snö är bortkastade pengar. Växter som sover inte äter något.

Isbrannskadet gräsmatta åtgärdas enklast genom rufsig väl i döda gräsmatta skräp med krattor och antingen som ny eller skära till färdiga gräsmatta bitar.

Stark sol genom isen börjar också begravningsprocesser i gräs och bladrester. Metangasen från processen kan lukta ganska obekväma. Ta det lugnt. Isen går. Gräset kommer.

3. Första hjälpen för lökblommor

Onioniska delar av lökplantor är djupare i jämförelse med lök och sting. Därför dömer många människor i kraftig vår solvärme. Hjälp dem med mer vatten, särskilt vid den varmaste solväggen när de dyker upp. Det blir övergiven tills husväggar där dräneringsgruset mäts. Nutrition är sällan nödvändig för nysnande lökväxter. De tar en stor packad lunch. Befruktning stimulerar mest bladtillväxt.Det är därför du sätter pärlorna.

Eftersom växter närmar sig blomning, bör de ha flytande näring. Torka gödselmedel har en enorm tendens att lägga på lövrot. När gödselkornen suger upp i regnvatten, bildas näringssaltkoncentrationer som etsning i bitar av lövverket. Alla glödlampor kan varas för en natt ute i frost. Om temperaturen sjunker under fem grader, kan det vara bra att täcka spolarna med tjockt nonwoven. Om du inte har en sådan tupplur kan du använda ett gammalt ark.

4. Dela med andra

När tela har lämnat marken och marken har torkat, kan alla höstblommiga, stora och grova stauder som hosta och bergia delas där de står med vassa stanspetsar. Dela växten i två i mitten. Gräva upp hälften och koka den. Ge bort den med namnetiketten. Små puffiga höstvallmor bör grävas hela vägen och dela lite mer nosy med en kniv.

5. Rosepleie

När rosenknopparna på stam och klusteroser sväller är det dags för vårskörd. Alla svarta skogar är döda och måste skäras bort. Lägg klippet strax över den andra toppen, svällningsknappen. Toppskruven sprutar ofta endast medan silkslangar för vattentransport ofta skadas av frost. Toppknappen triggar ofta. Återvinningspumparna ska inte vara längre än 20-30 cm.

Se till att de knappar du laddar om står inför olika vägar på de återstående artiklarna. Detta ger växtfri och bred lekrum åt alla sidor.

Kontrollera looparna samtidigt. Skär bort eventuellt fruset fjolårets skott, alltid precis ovanför den andra toppknappen här också. Om du är osäker på livet, skrapa försiktigt av en liten bark med din spik. Om träet ligger strax under barken, ljusgrön, gulvit eller vit utan knopparna svullna är filialen förmodligen bara lite långsam. Svart eller mörkbrun är vanligtvis död.

Vatten varje enskild ros plantera väl med ljummet gödningsmedel vatten. Använd 1/4 av den mängd som anges på flaskan.

Riktigt bort från gamla löv på råttorna, kontrollera efter skada på barken och samtidigt om frosten har lyftt växten så att podiet har dykt upp. Om så är fallet, täck med jord och torv.

6. Summer Poins

Om du faller för frestelse och köper känsliga sommarblommor nu tar du nästan livet av dem om du planterar dem ut. Kan också ha dumma och kalla nätter. Dessutom har sommarblommor vuxit under idealiska förhållanden. Ingen av dem hanterar snabb övergång till benhårda utomhusmiljöer.

Om du inte kan lämna planteringen, ska du gå in i grytan på natten. Med en sådan nomadeliv växer plantorna och svänger långsamt utomhus. Min planteringsregel kallas "Den som planterar den sista, njuter av det längsta".

7. När då?

Vegetabiliska växter kan sådas direkt i jord när marktemperaturen kryper över åtta till tio grader. Innan du gör det, sprida hälften av den årliga dosen av gödselmedel till köket trädgården och sommarblomma fält. Spruta gödseln ner. Rak ut ungefär fem centimeter delar lika tillväxt kvadrat och sand. Skapa soffor och sängar.Markera spåren med fröpåsen packad i plast fastsatt på en pinne. Täck plantorna med plast om du fortfarande fruktar en natt minus eller två.

8. Ingen blomning?

Vissa fruktträd blommar inte. I vissa fall kan det bero på att tillväxtförhållandena är för bra. Med högt näringsvärde av jorden prioriterar träden att växa, och är ovilliga att spendera tid och energi att blomstra och skapa barn. Om du undviker befruktning i år, kan trädet blomma kanske nästa år. Om du fortfarande inte kan du störa trädet. Det reagerar ofta med panikproduktionen av avkommor, det vill säga frukt och frön. Den enklaste mocking är rotkapping. Sy runt trädet så djupt som spadebladet. Om detta inte fungerar kan du skada barken med ett fodral. En tredjedel runt stammen håller på några håll.

Om detta inte fungerar, är det tänkbart att ditt träd saknar en genetiskt kodad korrekt "kjærestetre" i närheten. Om du inte har utrymme för det i trädgården, kan du klippa med dina blommande grenar av liknande tre någon annanstans och sätta dem på ditt träd.

9. Bra trädgårdsväxter

Vissa plantskolor slarvar växt kvalitet även om det är kristallklart standarder (Norwegian Standard 4400-4413) beskriver allt från storlekar krukor och olika växtkvaliteter till anläggningens utseende. Få trädgårdsägare spenderar mycket tid på sådana. Många köper katter i väskan. Det är inte alltid ditt fel om en växt dör efter plantering.

En växt förenklas termer står för ugressfri pott av lämplig storlek, varvid roten så väl trädbevuxen att den håller potten jord, växter kommer inte att ha bark skador eller avbrutna grenar, och framför; Det borde inte bära någon växtsjukdom.

Om du är i tvivel om huruvida en växt är bra eller inte, frågar du omgående. Om du får svängande och otillräckliga svar vet du var du inte kommer att köpa växter nästa gång.

10. Välj perenner år

Norwegian trädgårdar har alltid präglats av glada mängder av buskar och träd. Stauder är fattigare med det. Stauder finns i alla höjder, bredder, färger, blomningstid och hårdhet. Spendera tid i den ständiga avdelningen nästa gång du är i trädgårdscentret.

ADVERT

Mest populära