All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tio tips för sovrummet i stugan

Det kan vara svårt att dekorera sovrummet i stugan, eftersom det ofta finns lite utrymme att hyra på. Skåp är vanligtvis trånga, men de måste fortfarande rymma så många sängar som möjligt, liksom lite utrymme för förvaring. Därför krävs smarta lösningar för inredning och förvaring. De flesta vill också att sovrummet ska vara varmt och inbjudande. Här har vi samlat tio tips som är praktiska och som bidrar till ett mysigt sovrum i stugan.

Grov och romantisk

Kontrastmaterial kan bidra till att skapa en spännande inredning. De mörka timmerväggarna kommer ännu bättre bredvid de delikat vita blondinerna.

En enkel läslampa på väggen är annars det som krävs.

RUSTIC: De grova träväggarna ger livet till sovrummet. Foto: Erik Jaeger

sovrum halsband

En rolig och dekorativ sänggavel kan vara allt som behövs för att skapa en trevlig atmosfär i rummet. Sängkläder kan köpas i de flesta möbelaffärer, men de kan också göras av dig själv.

Denna typ är skuren i trä och har bara en dekorativ funktion. Väggen väljs utifrån färgerna i rummet, vilket ger ton till ton och ger ett holistiskt och delikat intryck. Om du vill ha en mjuk variant, lägg skum på en spånskiva och dra önskad textil runt.

Annars kan en gammal dörr, en bild eller hyllor fungera som ett täcke. Om du väljer hyllor blir gaveln praktisk, eftersom den kan användas för lagring.

SOVRUM: En sängspridning ger sovrummet det lilla extra. Foto: Inger Mette Meling Kostveit

På kors och tvärs

en våningssäng bör inte ha en traditionell up-byggnad med sängar parallellt. Placera sängarna enligt rummets form och eventuella fönster.

Det utnyttjar utrymmet bättre och ger spännande dynamik. Det kommer också att finnas bättre utrymme för de i underkläderna.

En skylt över kan fungera som en bokhylla.

Den kontinuerliga användningen av trävitt trä ger rummet en snygg och modern känsla.

GET UTILIZED: Här är platsen väl utrustad med en våningssäng över och hyllan längs väggen. Foto: Erik Jaeger

I höjden

Genom att bygga sängen högt upp, är behovet av mer lagringsutrymme lösas på ett elegant och praktiskt sätt.

Vill du bygga lådor under sängen kan användas för att lagra sängkläder och handdukar, och därmed kommer det att finnas mer utrymme för kläder och andra redskap i skåp.

Om du inte behöver bygga sängen, kan det vara ganska dyrt, det finns billigare sängar med lådor under Ikea.

Under sängen: Dra fördel av utrymmet under sängen för förvaring. Foto: Erik Jaeger

Bra användning

I denna familjerummet har inbyggda höjd och bredd, och därmed gjort utrymme för många funktioner i samma rum.

Rummet har en dubbelsäng, två våningssängar för barnen, ett matbord med stolar, plus en sittbänk som också kan fungera som gästbädd.

Möblerna och möblerna är placerade så att utrymmet i rummet maximeras.

MYCKET PLASS: Detta sovrum är fullt utrustad med inredning. Foto: Pasi Aalto

Under sängen

Smarta lagringslösningar är alltid välkomna i stugan, särskilt i de lilla rummen. Området under sängen är ofta tomt, utnyttja det med en flexibel hyllplan. Du kan göra hyllan själv, allt du behöver är en spånskiva och några små hjul.

Du kan köpa enkla plastlådor på Ikea och fästa hjul under, vilket ger ännu mer lagringsutrymme.

FLEXIBEL: En liten hyllplan på hjul kan vara klok för förvaring. Foto: Jan Larsen

Leselys

Det finns många lösningar för läslampor i sovrummet, både för vägg och nattduksbord. Integrerade lösningar ger ett omfattande uttryck, och är bra för dem som gillar det utan för mycket detaljer.

Detta rum har integrerade takräcken, en elegant och praktisk design.

Det stora fönstret i slutet av sängen öppnar ut mot landsbygden. Stora, lätta gardiner ger ändå bra skydd mot solen.

LIGHT: Inbyggd spotter kan fungera bra som läslampa. Foto: Per Erik Jæger

Maritime Dream

Kabinens färg runt kabinen kommer nästan alltid att passa en blåfärgad färgpalett. Välj olika blå och gråtoner och kombinera med vit och beige. Olika mönster och tryck bryts upp och skapar spänning.

Ett mjukt överkast blir en blå blickfångare i rummet och är bra att luta sig mot läsning på sängen. De blå rullgardinerna är lätta, vilket kan vara en snygg sommarstuga. Kakel- och rullgardinerna sys i samma tyg, vilket ger rummet en helhet.

Dekorera med sommareffekter på väggen, här har de använt en solhatt och en strandpåse.

FÄRG: Välj färger som går i ton för att få ett helhetsintryck. Blanda olika material och strukturer för att skapa spänning. Foto: Per Erik Jæger

Nostalgi

Om du vill ha ett nostalgiskt sovrum hittar du många persienner, mörka väggar och gamla möbler. En rustik pall kan fungera utmärkt som ett sängbord.

Hitta gamla möbler i en loppmarknad eller butik, borsta dem, måla dem eller böja dem i önskad färg. Det ger charmen och själen till rummet.

Dra fördel av väggutrymmet och sätt upp en hyllan över sängen för lite extra förvaring.

CLEAN: Gamla möbler ger dig komfort och nostalgi i ditt sovrum. Foto: Per Erik Jæger

Självdesignad säng

Denna säng är designad av stugaägaren, inspirerad av olika norska berggrundsbäddar. Den är gjord av Reinton snickeriverkstad.

En gammal skidåkning kan användas bra som ett mjukt och bekvämt uppslag. Häng det på väggen och binda på två bra kuddar.

Om du väljer mörka färger på väggarna är det en bra idé att ha ett ljust tak - det öppnar rummet och ger en luftig känsla.

PÅ VÄGEN: Gör ett sängklädsel av en skid och två kuddar. Foto: Per Erik Jæger

ADVERT

Mest populära