All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Tio saker du behöver för att övervaka badrummet

1. Stäng av


Omkopplaren behöver regelbundet underhåll. Här njuter bakterier och svampar; De har mat, värme och fukt. Kom därför ihåg att rengöra släcknings- och släckningscykeln regelbundet. Det är viktigt att vattnet rinner väl bort. Sårlukt från släckning kan bero på brist på rengöring eller att vattenfälla inte är ordentligt monterad.

2. Extraheringar


Många upptäcker att man slår på spegeln och fönstret när de har duschat. Detta kan leda till att ventilationen inte fungerar ordentligt. Kontrollera därför att avgasventilerna och filtren är rena och att fläkten eller ventilationssystemet fungerar.

3. Obehaglig lukt


Många upptäcker dofter i våtrummet när man besöker vänner och bekanta. Vår natur är sådan att beroende av naturlig lukt sker ganska snabbt. Därför få vänner eller bekanta att ta reda på lukt. Obehagliga lukt kan orsakas av svamp och rotskador eller brist på vattenfångstvätt. Också, kom ihåg att rengöra ytor.

4. Läckage


De flesta människor har ett förhållande med rör som läcker och gör någonting åt det ganska snabbt. Små läckor, eller symtom på vatten på vägen, kan orsaka allvarliga skador. Vattenskador accelererar och måste hanteras omedelbart.

5. Missfärgning av lederna


missfärgning av fogmassa kan få en annars stora badrum att framstå som lite känslig. Försök att rengöra lederna först. Använd en rengöringsduk och tvål avsedd för bad. Om inte, kontakta en specialist.

6. Missfärgning av


missfärgning kan bero på svamptillväxt och fukt i substratet eller luften. Missfärgning inträffar ofta som en följd av otillräcklig rengöring, otillräcklig ventilation, läckor eller hög luftfuktighet. Här bör du också börja med ett försök att rengöra missfärgningen. Om det inte fungerar kan det också vara meningsfullt att få en professionell att göra bedömningen innan skadan utvecklas. Notera lösa plattor, sprickor i plattor - något lös tapet med öppna fogar, badrums paneler med delvis lösa laminat och svällande väggar i våt zon. Saker sällan löser sig. Hitta orsaken.

7. Skador på inredning


Dekoration som stötar är ett tecken på överfuktighet. Kontrollera ventilationen.

8. Buller från vattenröret


brus i form av näven ljud som uppstår som ett resultat av dålig eller otillräcklig fixering, och kan uppstå efter en tids användning av sanitetsenheten. Stäng det i rören, så finns det någonstans vattnet rinner. Kontrollera att det inte finns läckage i källaren eller förvaringsutrymmet.

9. Vattenventiler efter duscha


Vattenventiler som uppstår efter duscha kan bero på byggnadsfel. Om du upplever förändringar i fallförhållanden kan det vara ett symptom på att något kommer att hända. Anledningen kan vara att konstruktionen är ruttet.

10. Stäng Headstop


Om du lämnar: Stäng Headstop Crane. Då har du en garanti för att vattenläckage inte uppstår när du är borta. Billig försäkring.
(Källa: Vetenskapsrådet för våtutrymme.)

ADVERT

Mest populära