All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tio skoløsninger som skapar ordning i tid

rymma många kvälls skor: Detta rack kan hängas på insidan av en dörr eller monteras på väggen, KR 449, karmellos. nr. Foto: PHOTO: Tillverkaren

Ett bra förvaringsutrymme för skor är Alpha och Omega för en ren och fin entré.

Planera innan du köper

Det är smart att inte göra impulsköp, men planera lite innan du köper lagringsmöbler i entrén. Det idealiska är att skräddarsy en lagringslösning som passar dina behov.

- Det första du bör göra är att se hur många skovlar du har och vilken typ av skor, säger kommunikationsrådgivare Siv Elizabeth Egger på Ikea.

- Börja räkna och sortera skorna efter typ. Finns det stiletter, en blandning av sneakers och klänning stövlar, fotbollsskor, skor, etc. Har du ett system som omfattar flera av dessa behov släpper dagliga irritationer, när du inte kan hitta en sko eller när smutsiga sneakers filtreras genom att kvälls skor, säger Egger.

- Mäta hur mycket utrymme du har till ditt förfogande och maximera det. Du kan till exempel Välj en sko skåp som inte stannar i mitten av väggen, men som går upp till taket, säger Category Manager Hanne Lorentzen för Skeidar.

Skoskärmar är så smala att de knappast kommer att skapa ett grovt uttryck.

FRÅN GULV TIL TAK: Simo Skoskap med dubbla satsningar och 8 hyllor, NOK 1995, Skeidar. Foto: Foto: producent

Tänk framåt

Hur har de råd att drömma villa i mitten av Oslo

Egger tycker också att det är smart om delar av skoförvaring är ett flexibelt system som du kan bygga vidare på. Till exempel kan du välja ett skorlock som du kan bygga på höjden av behovet att registrera dig.

- Välj ett flexibelt system. Dina behov kan snabbt ändra arbetssituationen och familjesituationen, och då är det ok att komplettera snarare än att behöva byta ut det befintliga lagret.

Skoskåp eller öppna hyllor?

KAN BYGGAS: Trones skorlock kan byggas i höjd och bredd när du får fler skor. 298 kr, för tre st. , Ikea. Foto: PHOTO: Tillverkaren

Om du är rörig, kan det vara en bra idé att välja skorlock.

LUFTEN I LUFT: Med skoshylsan från j-me. com kan du skapa ett luftigt vardagsrum med öppna hyllor, kostar denna hylla $ 675. Foto: FOTO: producent

- Val sluten sko skåp kan vara lite mer avslappnad än snyggt allmänheten. Där döljer skåpen ändå, säger Egger.

Stängda lösningar ger ett rent uttryck, medan öppna lösningar ger en fullständig översikt. Har du småbarn, kan öppna hyllor vara en bra lösning. Då kan barnen själva hitta sina skor. Det bästa skulle vara att gå för en kombination.

- Det kan vara skönt att gömma undan gymnastikskor och andra "ulekre" skor i en sko skåp, medan kvälls skor och stövlar kan främja. De kan även hjälpa till att piffa upp lite, säger Egger.

Om du går till hagelgevär, välj en med dubbla satsningar, så att du kan passa dubbelt så mycket skor, rekommenderar Lorentzen.

Hur håller du dig snygg och mysig?

Du måste ägna lite ansträngning för att hålla lösningen optimal. Om du regelbundet går igenom skosamlingen och grupperar olika skor tillsammans, är du på väg.

SKOOTHOOD SHOE: Träningsskor som du inte är rädda för kan lagras i en sluten lösning, t.ex. i brickor så här. Sätesbänken med betong topp heter Oro och är från Skeidar, kr 1699. Foto: PHOTO: tillverkaren

- Sortera och hand över. Har inte skor som du aldrig använder. Du kanske vill gruppera dem genom användning, vardag, fritid, fest och helst efter storlek. Vänligen ha damerskor tillsammans, samma med herrskor och barnskor. Ta gärna av dina skor efter säsongen, nu ska du rengöra vinterskor om du inte redan har gjort det. Dessutom borde du bära de skor du använder regelbundet, de som du använder vid speciella tillfällen kan tyckas stå under taket eller i en garderob, säger Egger.

CLEAN WITH SEATPLASS: Om du har tillräckligt med utrymme, är det trevligt med en bänk med skoutrymme nedanför. Ta gärna en varm och personlig touch vid ingången genom att placera en fårskinn eller kudde ovanpå bänken. Här är tjusig, ingång bänk från Ikea, £ 595. Foto: producent

- Det kan vara smart att inrätta en sko skåp i båset, på vinden eller i källaren också, så att du har de flesta av skor där och bara hålla säsongs skor i hallen, säger Lorentzen.

Hur man lagrar höga stövlar?

Det kan vara svårt att hitta ett bra ställe för höga skor som stövlar och stövlar. Med enkla grepp kan du förhindra att de faller över slutet och skapar en dominoeffekt i en skoställ.

- Köp ett skolband som du kan bära i höga skor. Det hjälper balans och håller skonets form när den inte används. Du kan valfritt använda mappen som du får med bootlets när du köper dem. Förvaringslösningen i sig måste stödja dem, eller du kan också fästa en tråd på väggen, en nypa på toppen av bagaget och sedan hänga dem i ledningen.

ÖPP LÖSNING: En lösning med öppna hyllor ger en fullständig översikt. Här kan du se vägghylla Ekby Jarpen från Ikea med hyllplan. Lösningen kan justeras efter behov och kostar från $ 765. Foto: FOTO: producent

- Om du väljer en sko skåp där du kan justera hyllorna, kan du ta emot höga stövlar och platta skor i garderoben. Lorentzen rekommenderar. Om du vill ha en öppen lösning kan en vanlig bokhylla med justerbara hyllor göra samma användning.

Läs också:

Hur hytt på terrassen

Gör detta, behöver du aldrig att rengöra

ren bild: En sko skåp ger ett snyggt utseende. Minutten är bara att du måste komma ihåg var de olika skorna är. Denna skoskåp rymmer 16 par skor och är från ellos. nej, £ 3299. Foto: FOTO: producent

Möbler Tabb alla gör

dröm material snickare hatar

Diskret: Shoe Pegasus ser ut som en vanlig skåp kan hyllorna justeras efter behov, £ 795, Skeidar.Foto: PHOTO: tillverkaren

Endast skalet kvarstod i det gamla trähuset

ADVERT

Mest populära