All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Tio tips för ett välbefinnande bad

1. Använd membran Enligt byggnadsindustrins våta emalj måste membran alltid användas på golvet och väggarna utsätts för fukt. Idag används två olika membrantyper. Många väljer strykbrickan som placeras direkt under plattorna. Andra väljer foliemembran. Då måste en strejk placeras på toppen. För arbetet bör certifierade hantverkare användas. Var medveten om att keramiska plattor, badkarpaneler och vinyl inte i sig är täta. Detta är bara ytbeläggningar som inte håller ut fukt. Därför är det obligatoriskt för membran på ytor som utsätts för fukt.

2. Se till att fallet är avstängt. Det måste finnas en droppe i badrummet så att vattnet snabbt kommer ut.

Stäng av badrummet är obligatoriskt enligt norska byggregler.

Rengör avloppet för smuts regelbundet för att förhindra att det blir igensatt.

3. Använd låga fuktplattor Om du vill ha långlivade plattor ska du använda förstklassiga plattor och ha en låg vattenabsorptionseffekt. Var god välj kakel i samarbete med kvalificerade proffs som kan ge dig kvalitetsinformation om produkten. De flesta badföretagen rekommenderar torrpressade plattor till våtrum, som absorberar fukt på cirka sex procent. Ju lägre fuktabsorptionen i plattorna är, desto mindre sannolikt finns det en tillväxt av mögel och svamp i strukturen. På golv golv rekommenderas glidande plattor.

4. Be om specialprodukter för golv och väggar Om du inte vill använda kakel på golv och väggar finns det speciella produkter avsedda för badrum. Både Jotun och Nordsjön har gjort färg och tapeter speciellt konstruerade för att motstå fukt i badet. Vinylbeläggningar finns också med slitstarka ytor.

5. Överväga ny emalj Om du inte vill bli av med ditt gamla badkar eller har stött på ett vackert badkar med foder som har sett bättre dagar kan lösningen vara att reelalera badkaret på plats. Det finns flera företag som utför sådana tjänster.

6. Sök professionell hjälp Städning av badrum kräver mycket specialkunskap. De flesta behöver hjälp från rörmokare, elektriker och kakel tillverkare. Om du inte vill hantera processen själv kan en arkitekt eller inredningsarkitekt jobba med att skapa lösningar och hantera arbetsuppgifterna. Vissa badrumsföretag erbjuder även skräddarsydda lösningar. Du kan faktiskt resa i 14 dagar, till exempel i söder och komma hem till ett fint, nyrenoverat badrum.

Läs också:

Bygga säkra badrum

Alla våtrum och speciellt badrum kommer att utsättas för ånga genom till exempel duscha. Om du vill bygga ett säkert och steamproof badrum och vått rum där ...

7. Börja en budrunda När du väl har bestämt dig för att städa på badrummet kan det vara värt att överväga erbjudanden från olika VVS-företag.Ange skriftligt vad du vill göra med ditt badrum och leverera det till tre eller flera badrumsföretag. Jämför priser från de olika spelarna och välj vad som verkar mest lovande. Tänk på erbjudanden baserat på erbjudandet, skriftliga erbjudanden och referenser. Vissa företag erbjuder fotodokumentation om allt som görs med badrummet under oppositionen. Spara på alla kvitton för varor och hantverk. Då har du en garanti.

8. Få 15 års garanti Använd ett auktoriserat företag som har godkännande med vått pris. I händelse av skada på ditt badrum täcker företaget som är kopplat till garantisystemet kostnader för förbättringar i 15 år. Hantverkare i dessa företag är stränga i att utföra sitt arbete korrekt.

9. Hämta information också från webben Använd internet för att hämta information om olika badrumsföretag och leverantörer.

Hjälp att välja en installatör som kan tillhandahålla kvalitetssäkring vid renovering av badrummet, även tillgängligt på www. Norsk-VVS. nr.

10. Teckningsförsäkring Om du vill försäkra dig om skada på badrummet kan du göra försäkring genom Anticimex Försäkringar som ligger bakom ett nytt våtförsäkringssystem. De kommer noggrant att inspektera ditt badrum och rapportera om eventuella misstag och brister. Skada upp till 200 000 kr ingår i försäkringsavtalet.

För att rengöra kakel smutsiga plattor, som är svåra att rengöra göra på grund av det fett som har fastnat från tvålrester och liknande, är fullständigt rena med TD-ren. Produkten rekommenderas av plattor och är tillgänglig hos de flesta kakelförsäljare. Flaskan kostar cirka 200 miljoner kronor och kommer att blandas med vatten i förhållandet 1 till 15.

För att rengöra avloppet Rörmokare rekommenderar en rensepro-dukter kallade Mudin, som finns i de flesta Comfort butiker. Produkten är fördelaktig för plaströr. En flaska kostar mellan 150 och 200 kronor. Använd en halv flaska per avstängning. Rörmokare rekommenderar att du rengör släckaren minst en gång om året med rengöringsmedel för att förhindra att släckarna blir igensatta.

Läs också:

Undvik fuktfälla i badrummet

I badrummet och tvättstugan kan du snabbt få problem med fukt, vilket kan orsaka både skador och dåligt inomhusklimat. Här är de tips som håller din fukt bort!

ADVERT

Mest populära