All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Frestande med semester utomlands

det finns flera faktorer att tänka på innan du underteckna kontraktet och sätta på solglasögon. Efteråt kan det vara väldigt dyrt att ångra vad du har gjort.

Först måste du bestämma om du bara är ute efter en semester hem eller om du planerar att bli mer varaktiga utomlands. Ofta är det klokt att vänta med att sälja ditt hem hemma tills du är säker på att du har hittat den perfekta platsen utomlands.

Många äldre har bränt på att sälja huset för att leva de senaste åren i lycka till. Kom ihåg att du har rätt till full pension även om du bor utomlands. Inte få har funnit att hemkön blir mycket stark, kanske speciellt efter att ha lämnat ensam när livsarbetaren faller bort.

Semester

Många säljare lockar att det finns god ekonomi att köpa ett hem utomlands. När du inte är där kan du hyra bort den. Detta är rätt om du köper en lägenhet i ett mycket populärt område och då är priset då. Om du letar efter en hyra bör du be om bra läge och höga krav. En otrevlig lägenhet utan bekvämlighet långt ifrån stranden gör det enkelt att sitta själv.

Innan köpet

Många norska fastighetsmäklare arrangerar visningsturer för billiga pengar. Känn dig fri att gå med i dessa, men känner inte något tryck på att köpa. Ta gärna råd med en rådgivare som kan lugna dig när du kommer till shoppingplatsen. Prata med personer med erfarenhet och titta på relationer som är viktiga för dig. Vad finns i närheten? Pool, golfbana och stormarknad? Är vattnet rent? Planerar du att flytta in ett block prickade med norrmän, eller skulle du hellre höra utländska röster när du sitter på balkongen med vitt vin din? Är det möjligt att bli av med lägenheten när du vill? Är det sannolikt en prisökning?

Juridiska förhållanden

Köp via mäklare eller advokat och få dina dokument översatta till norska. Se till att hemmet av fastigheten överförs till dig. Skulle du låna pengar måste detta förtydligas i förväg så att banken kan bedöma hypotekslånet. Kom ihåg att ansvaret för norska fastighetsmäklare för att slutföra köpet måste lösas med mäklaren. Är personen försäkrad om något går fel?

Läs också:

Begrepp för återförsäljningsstorlek

De termer som används för att ange storleken på ett hem är många. Efter många klagomål och diskussioner om att bygga storlekar har vi nu fått nya ...

Skatteskuld till Norge

Skattebetalarna som är bosatta i utlandet är skattepliktig i Norge för rikedom / intäkter från fastigheter och lös egendom.

Viktigt att tänka på

 • semester eller en ny Startsidan
 • Plats, kultur och klimat
 • Trip avstånd och resekostnader
 • språk
 • Hyresfrågor
 • Retreat möjligheter Norge

rättsliga frågor <999 > Ge hemöverföring

 • Vad är total köpeskilling, fasta årliga utgifter?
 • Köpa säkert genom mäklare / advokat
 • Kräv allt skriftligt och ha det omvandlas till
 • Dra försäkring på fastigheten
 • Du har skattskyldiga i Norge på rikedom utomlands (fastigheter / lösöre)
 • Läs också:

Vilken värmepump är rätt för dig?

Det finns olika system för värmepumpar. Vilken värmepump passar bäst i ditt hem?

ADVERT

Mest populära