All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Måla ett fält i sura färger!

Med maskeringstejp, färg, en skarp kniv och lite tålamod är det fantastiskt vad du kan göra.

När du ritar fältet på väggen är det viktigt att komma ihåg den väggen sällan i VVS och vattning. Ta reda på hur stort ett fält du vill ha och hur långt det kan placeras från hörn och tak. Fältet upprättas efter mätning av en ram från taket, hörnet och golvet. På detta sätt "räknar vi" fältet så att ögat upplever det rätt. Vi mäter först och ritar ytterkanten på fältet, sedan remsorna inuti.

1. Mäta avståndet från taket till toppen av fältet på flera ställen och markera punkterna med en penna. Sedan mäts avståndet från golv till botten av fältet.

2. Rita en rak linje mellan punkterna, använd en linjal eller, som i vårt fall, en lista.

3. Mäta remsorna inuti det stora fältet.

4. Fäst maskeringsbandet längs alla linjer.

5. Maskstiftet markerar var de vita fälten kommer, var därför försiktig med bandets position ovanför eller under den markerade linjen. OBS! Se till att tejpen är ordentligt fastsatt på underlaget så att färgen inte smyger in och skadar mönstret.

6. För att göra hörnen raka är det viktigt att tejpen är skuren och inte sönder. Använd en bra kniv och skär mot en rak kant. Vi har använt en metall snickare.

7. Börja måla i det innersta fältet. Sedan måla det stora fältet, börja på toppen.

8. Dra av maskeringsbandet omedelbart efter att du har slutat applicera färgen. Det är viktigt att dra av det innan färgen torkar för att undvika "sårkanter".

9. Det färdiga resultatet!

ADVERT

Mest populära