All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Mal en dörr

Här är djup skillnader i stile dörr accentueras med färger, men kom ihåg att det inte bör vara för stor lätthet, mörker kontrast mellan de färger du väljer. Ljusa, klara färger kombinerat med mörka, tunga färger ger ett litet intryck av dörren.

Ramen runt dörren ska målas i samma färg som dörren eller en färg som står i stil med dörrfärgen. Det är viktigt att rammen och dörren visas som helhet på väggen.

. Beredning:

En gammal obehandlad dörr eller tidigare målade / belagda formarna som skall tvättas med en kraftfull detergent, t ex effekt diskbänk eller grova ren. Skölj väl med rent vatten och slipa dörren när den är torr. Kom ihåg att damma dörren innan du målar. En ny dörr fuktas med en svamp med ljummet vatten, mattslipsar när det är torrt (för att avlägsna fibersköljningen) och avstyra.

. TEKNISKA DÖRR:

Applicera en tunn beläggning med basfärgen och låt den torka.

. När bottenremsan är helt torr, använd toppområdet. Måla toppen spegel med rulle först och sprida ut med bred borste i längden på träet.

. Måla friteraren och personallistan runt spegeln med den ovala borsten.

Nästa, de två nästa slitsarna är målade på samma sätt. Rammen runt resten av dörrbladet målas slutligen genom att applicera färgen med rulle och strykning med bred, platt pensel i träets längdriktning. Architraves / ram runt dörren är grunden nedifrån av socklar och följ täcker upp och runt dörren för att komma ner till golvlisten på andra sidan igen.

. SLIPNING

Använd en slipdyna / slippapper (120-150) och glida lätt genom täck vissa ställen så orange färg under lyser igenom. Men överdriv inte det! Slipningen ska se naturligt ut och ge en illusion av år av slitage.

. DECORATION:

Doppa dörren med en sötningsmedel eller dammsugare och slipa friteraren runt spegeln med en tunn borste (grön kant). Täck med maskeringstejp om du är rädd för att måla ute. Låt torka och forma sedan profillistan (orange).

. LASER:

När färgen är helt torr, använd lasern till en jämn, tunn kappa med bred pensel genom dörren. Börja med spegelrutorna och fortsätt med ramen runt resten av dörrbladet. Rör ut lasern med en laserborste med en blandningsborste. OBS! Stryk bara längden på träet!

. Olja:

När lasern är torr, applicera klar olja i en tunn päls över dörren med en pensel. Låt oljan dra i träet, ca 15 minuter, och polera ytan med en luddfri trasa. Se till att all överflödig olja torkas bort.

ADVERT

Mest populära