All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Temperatur kan påverka ditt golv

Sprickbildning i golvet kan vara både irriterande och frustrerande.

Varför sker knäckan? Och hur blir jag av med det?

Ska vi tro på projektledaren i renoveringsföretaget Den lilla kristna sommarfältet, finns det flera anledningar till att det finns en kross på golvet.

- Har du oregelbundenheter i undergolvet, lägga parkett fel eller fått fel produceras parkett, kan detta vara det som leder till knaka i golvet, säger Sommerfelt.

Det kan dock vara svårt att veta var den knäckande kommer från.

Skulle du skylla på undergolvet eller ditt eget arbete?

Kontrollera under golvlistan

Om vi ​​tror på Summerfields måste du först ta bort golvlistan så att du kan se om golvet har tillräckligt med utrymme.

- När man lägger en parkett ska den vara minst 0, 5-1 cm mellan parketten och väggen, förklarar han.

Han motiverar det faktum att trä alltid kommer att expandera eller kontrakta - beroende på hur fuktighet är.

- Om du märker att parketten ligger helt intill väggen, är det troligtvis orsaken till att golvet knyter, eftersom det är för hårt.

I värsta fall kan parketten lyfta från golvet - vanligtvis i mitten.

- I sådana fall finns det lite som kan stoppa förstörelsen. Det blir nästan som en vattenflaska du sätter i frysen, varnar Sommerfelt.

Stora problem i Norge

Enligt renoveringsexperten är golv inte ett problem i Norge.

- På grund av stora svängningar i fuktighet är golv ofta ett stort problem i Norge än andra länder, påpekar han.

Sommaren rekommenderar dig att vara medveten när du köper en parkett.

- Det är lämpligt att välja en parkett som tillverkas i ett land med samma temperaturfluktuationer som Norge, rådgör han.

Enligt Elling Rønningen kan VD för Snekkerservice också vill hålla en jämn, men inte alltför torrt, luftfuktigheten i rummet för att lagra parkett.

- Om du lägger på parkett eller laminatgolv är det viktigt att titta på installationsanvisningarna. Det står hur lång tid leverantören rekommenderar att golvet ska ligga vid rumstemperatur innan det monteras, säger han till Click Housing.

Aldrig 100 procent rätt golv

Men om du upptäcker att det finns gott om spel mellan parkett och golv, kan det vara under golvet som är problemet.

- Om parkett laddas korrekt, men det är fortfarande igång, förmodligen detta från under golvet, säger Rønningen fortsätter:

- ofta på grund av den varierande luftfuktighet, vilket i sin tur orsakar reglarna krymper.

Sommarfältet instämmer.

- Om golvet läggs på ett ojämnt undergolv kommer det att leda till en knäcka, säger Sommerfelt.

Artikeln fortsätter under bilden.

FLÄDERFLÖD: Om du upplever krossade golv kan detta bero på ojämn golv. Foto: Foto: Getty Images

Ska vi tror expert, är det sällsynt att ett golv är 100 procent rätt, och det är därför tolereras under golvet kan vara 2-3 mm snett per 2.m. Om undergolvet är spunnet än detta måste undergolvet trimmas innan nya golv läggs.

- Om betong är betongtyp måste detta korrigeras med antingen betong eller rätningsmaterial. Om spånskivans yta används, måste dessa vara ordentligt fastsatta vid strålskiktet, eftersom det kan ha krympt, förklarar Sommerfelt.

Här är det viktigt att du inte spikar spånskivan, men slår på den. Också, kom ihåg att använda tillräckligt många skruvar för att göra plattorna passande.

- Ibland kan det också finnas ojämnheter i själva spånskivorna. Då kan du använda skurmassa för att korrigera detta, säger experter.

Gör det själv

Ska vi tro att experterna sällan kostar det att få kontrollerat och fixa golvet, och jobbet i sig tar bara några timmar.

Ändå kan du fixa golvet själv om du vill. Ett par regler för att komma ihåg är fortfarande tillrådligt: ​​

  • Om du måste hämta parketten för att kontrollera undergolvet, kan det till exempel återanvändas om det är flytande parkett. Se bara till att det inte skadas längs vägen.
  • Är golvlimet, det är vanligtvis äldre trä / parkett, men du måste vara försiktigare.
  • Vissa leverantörer rekommenderar dig att lägga parkett i köket eftersom det kan leda till att parketten stängs. I sådana fall kommer parketten inte att kunna sträckas, eftersom köksdekoration vanligen är mycket tung.
  • Om du redan har lagt / planerat parkett i köket, kan det lösas genom att hälla i inredningen så att inredningen inte ligger på parkettgolvet.
  • - Använd aldrig flytande parkett som golv för flytande parkett. Om det gamla golvet i massivt trä används, kan det dock användas som undervåning för en ny parkett.
ADVERT

Mest populära