All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Teknik, tricks och utrustning för vattenbaserade färger

Torkning

Vatten Utspädd färg snabbare än den utspädda med lacknafta. Det innebär att man har mindre tid att rätta till misstag. Tricket är att måla ett och ett område färdigt i taget. till exempel två-tre panellängder från golv till tak. Dessutom är det viktigt att arbeta snabbt.

Medan färgtillverkare arbetar för att förlänga torktiden, finns det några saker du kan göra själv.

Fuktdieten

Ett knep är att sätta färgkostnaden i vatten 10 minuter innan arbetet påbörjas. Detta gör det möjligt att förlänga torkningstiden.

Du kan också tunna färgen med 0-5 procent vatten.

Temperatur

Att sänka temperaturen torkar färgen lite senare, och risken för dåliga övergångar och helgdagar blir betydligt mindre.

Utrustning

Den typ eller modell av färgost som du använder kommer naturligtvis att bero på ytan som ska målas.

När det gäller själva bysten på kosten finns det en huvudregel: vattenbaserad färg kräver syntetisk byst, till exempel nylon; möjligen en blandning av natur och syntetiskt material, medan oljebaserad färg ska appliceras med naturlig byst.

Rullande på panel

Det är vanligt att använda rulle på torka väggar - och borsta på panel. Som en del av produktutveckling för införande av vattenbaserad färg har Jordanien till exempel släppt smalare färgrullar för användning på panel.

När man målar en panel, applicerar tekniken sedan en pensel mellan borden och applicerar färgen till själva hyllan med rulle. Gå över plankor med en tunn, platt pensel (även kallad "skingrar" eller "efter att ha misslyckats") för att få borstad , och en tunn pensel i sömmarna, ackumuleras färgen här.

Det är emellertid viktigt att detta görs, som nämnts ovan, i små områden i taget, så att färgen inte torkar. Om färgen fastnar innan du slutar borsta den blir resultatet lite ojämnt. Det rekommenderas att måla två och två plankor åt gången.

Källor: ifi. nej och Jordanien.

ADVERT

Mest populära