All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Riva av våtförlusten?

För alla tapeter måste väggarna vara fixerade, klara och rena. När man installerar våtförlusten är det mycket viktigt att vara exakt med grundarbetet. Slam kan leda till skador som är dyra att reparera.

Tekniskt sett finns det inget i sättet att lägga till en ny våtförlust över en gammal tapeter, om den gamla tapeten passar bra med substratet.

Ta bort tapetet

Ändå rekommenderar experter att ta bort den gamla tapeten av två skäl. För det första, som en följd av våtförlusten, ger den nya tapeten ett dåligt grepp. För det andra kan du kontrollera väggen för fuktskador genom att ta ner den gamla tapeten.

Lyftning

Den övre delen av våta avföring ger inte den optimala utgångspunkten för häftklammer. Många ytor har också mycket textur, vilket innebär att en ny tapeter kommer att sitta ännu värre. Detta gör att resultatet blir mindre fjädrande och håller inte den kvalitet som behövs i ett badrum som används mycket.

Fukt

- Avlägsna den gamla gör att väggen är torr, påpekar Roar Aune, med tapetleverantören Borge. Om fuktskador uppstår i badrummet kan kostnaderna vara höga. Således kan det vara en bra investering att spendera lite tid på att riva av den gamla tapeten för att kontrollera väggen för fuktskador.

ADVERT

Mest populära