All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Välsmakande vyer

Det retar inte sinnena ganska lite, se havet och höra måsarna som bakgrund för måltider. Och med den här uppfattningen var allt annat än stora uteplatsdörrar uteslutna. Dörrarna skjuts åt sidan, så rummet är fyllt med lukt av salt hav, ljuset flyter in och rummets känsla ökar betydligt. Uteplatsens golv spolas med vardagsrumsvåningen och bildar därmed en förlängning av det.

Färger

Eleganta kontraster - Varma vita färger på väggen, gardin och lampskärm mot smidesjärn och guldramar.

Tak och väggar är målade i varm vit färg, och tillsammans med vita lingardiner erbjuder de en neutral utgångspunkt. Aluminiumfönsterramar är gråmålade, vilket ger hela fönsterväggen och är en spännande faktor i inredningen, till stor del från vit.

Stolarna representerar den största färgkontakten. Den dämpade röda färgen går igen i mattan och måleri och framhäver sofistikerat de andra färgerna i rummet. Bordet är gjord av mått och med svart interiör under, där överskottet torkades av med en trasa, fick det ett grovt uttryck.

taklampa vittnar det förflutna, och är den renaste remmen där den hänger med prismor som reflekterar det naturliga ljuset utifrån och lampans ljus inuti.

Flera tillämpningar i samma rum

Rummet är fyrkantig, och eftersom den består av både vardagsrum och kök, var det önskvärt att markera zonerna. Därför gjordes en färgskillnad, så kökets inredning var av en annan färg än resten. Den golvstående garderoben, som annars har samma färg som golvet, markerar övergången till gatan.

Matsalen går in i köket. Skåpet hålls i en annan färg än köksinredningen för att skapa en färgskillnad mellan vardagsrum och kök.

ADVERT

Mest populära