All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tejp för många ändamål

Det finns olika typer av band för olika typer av substrat. Dessutom är det viktigt att maskeringsbandet tas bort så snart lackeringen är klar. Om det stannar över tiden kan det växa fast och bli svårt att ta bort. Innan du väljer ett tejp, överväga följande:

Hur lång tid tar det innan jag kan ta bort det?

Om tejp fästs på fönstret eller fönsterkarmar där solen är som värst och "burn-in" limmet?

Bör bandet fästas på nymålade ytor eller på tapeten?

Ska jag fästa bandet på en porös, vanligtvis dammig platta med en dålig bilaga?

Olika färger tejp

Tillverkarna av bandet har i allmänhet ett brett spektrum, vilket gör det möjligt att lokalisera ett band som passar just dina ändamål. För att kunna lätt identifiera de olika varianterna används olika färger på bandrullarna.

För betong och gips

Du får maskeringstejpen med starkt lim, som är utformad för ojämna, dammiga ytor, såsom betong, tegel och gips. Denna typ av tejp ska tas bort efter några dagar. Tejpen får inte användas på tapeten eftersom det starka bindemedlet kommer att dra tapeten när du tar bort tejpen.

tejp för tapeter och nymålade ytor

Den är speciellt limsvake maskeringstejp, som kan användas såväl förlust nymålade ytor. Detta är ett band som inte växer så lätt i underlaget och kan sitta i upp till en vecka innan den tas bort.

För trä, glas, metall och tidigare målade ytor

För dessa substrat kan använda lite mer limsterk maskeringstejp. Sådana band kan också hittas i sorter som dessutom skyddar mot UV-strålar. Detta låter dig fästa det på vindrutan utan att riva på tejpen. Dessutom är det lätt att ta bort även efter flera dagar.

Flera bredder

Maskeringstips finns i flera bredder. Om du vill måla listor är det vanligtvis 20-30 mm brett som används, men det finns också många som föredrar upp till 50 mm bredd.

Maskeringstips finns i många bredder.

ADVERT

Mest populära