All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tar textilplattor till nya dimensioner

Dagestad ville en separat kvinnoavdelningen för skor, men gjorde något mycket mer. På Ingunn hittar du, förutom sina egna designerskor, handväskor av alla slag, slipsar, loopar - och hon kan också erbjuda skor till män.

Alla artiklar har en omisskännlig tecken på Ingunn Birkeland, särskilt hennes kärlek till fargemosaikker i form av kvadratiska router eller flätmönster. Under inredningen insåg hon att rummet också skulle ha ett element av samma karaktär. Väggarna är fulla av hyllor och råvaruskuggning, så golvet var ett naturligt val.

Idealiskt var utgångspunkten helt enkelt en stol dekorerad med färgmosaik.

Color Match

Ingunn Birkeland

- Jag diskuterade detta med en vän som är en inredningsarkitekt och vi fick reda på att ett liknande mönster skulle göra bra på golvet, säger Gerard - hon trodde att jag skulle kontakta Inter-face för att se om de kunde komma med färger som matchade stolen. Tanken var att använda plattor i regelbunden storlek.

- När Thomas Aar på Interface producerade testboken sa jag omedelbart att: Jag vill ha det! Han trodde jag menade färgen, men det var den storlek jag föll för. Thomas förklarade att dessa endast var små färgprover, men jag stod på mina. Lite tveksamt, han gick med på att beställa kakel för mig i en mångfald färger och en storlek på 5 cm x 5 cm.

- Vanligtvis levererar vi bara 50 cm x 50 cm, förklarar Thomas Aar, Key Account Manager på Interface.

- Visst vi skär plattorna i kvartalet storlek prøvefli utseende, men Ingunn trodde att det ska vara lika lätt att skära dem i ännu mindre format. Hon var tvungen att täcka 7, 5 kvadratmeter, vilket vanligtvis kräver 30 plattor. Till Ingunn levererade vi 3 000 kakel för att täcka samma område.

Sår knä

- Jag är väldigt glad, Ingunn ler, "det enda problemet var att hålla en överblick över färgkombinationen. Det är inte av en slump hur de olika färgerna placeras. Dessutom var det lite hektiskt att få det gjort innan man öppnade butiken. Inte heller kan jag förneka att mina knän blev relativt ömma. Det tog cirka 25 timmar att sätta pusslet som jag ville ha det, så kommer det förmodligen att falla lite dyrt om du anställa människor att lägga golvplattor av denna storlek.

- Jag är övertygad om att det finns många fler möjligheter till kreativa golvlösningar baserade på mattor. Jag började designa klänningar och andra kläder när jag tog examen. Senare fanns skor och handväskor, och nu är jag verkligen en golvdesigner, avslutar Ingunn Birkeland.

ADVERT

Mest populära