All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ta ett pass på terrassen

Det är där folk sitta, stå och gå, spill och sola. Inte heller gör gudinnorna att terrassen är i fred. Föroreningar i luft, sol, regn, hagel, is och vind fungerar med terrassen året runt. Därför bör du ta hand om dem bra i början av varje säsong.

De flesta terrasser är gjorda av tryckimpregnerat material. Impregnering ökar hållbarheten, men är inte ett evigt wondermedicin. En obehandlad terrass kommer att torka in, spränga och kanske vrida. Det kommer av samma skäl vara ful att titta på, och kanske obehagligt att gå på - särskilt när familjen går barfota. Är du bygga en ny uteplats i år, glömmer den gamla visdomen att det kommer att stå och lite luft och torka ut under ett år. Börja med olja eller annan behandling så snart borden är torra nog.

Den gamla terrassen tvätta först omsorgsfullt med maskinell tvätt, så att du bli av med all smuts som har lagt sig sedan förra året. Låt det torka helt. I vissa fall kan det ta flera dagar, beroende på luftfuktighet och lufttemperatur. Applicera sedan utomhusolja. Som regel är det trevligt att använda en rulle med en smal borste för att nå hörnet och väggen. Mellan varje kappa torkar du överflödig olja med en trasa. Foul förhindrar bildandet av en freaking trap. Tänk på att filla kan självantändas och kasta den på ett säkert ställe.

Terrace Care är enkel, det är trevligt - och du världen så trevligt det är att gå på färsk oljad Aktivera däck!

ADVERT

Mest populära