All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Var uppmärksam på detta så att du undviker färgförlust!

Det bästa sättet att undvika överraskningar när färgen är på väggen är att måla streck! Det är viktigt att se färgen i större format och i rummet ska det faktiskt användas. Men tänk inte att det är en snabb titt på ett stort färgprov. Det finns flera andra faktorer som också påverkar hur färgen syns.

Med tanke på dessa punkter när du testa färgerna hittar du förmodligen en färg du är mest nöjd med över tiden:

1. Belopp

Upplevelsen av färgstyrka ökar proportionellt med storleken på ytan du målar. En färgmålad på väggen kan därför verka helt annorlunda än den som gjordes på det lilla färgprovet. Måla stora störningar, så du undviker överraskningar!

2. Ljus

Ljus påverkar färger. Därför studerar vidskepelserna i olika ljusförhållanden, såsom dagslys, kvällsljus och lampor. En färg som är underbar i svagt ljus kan vara fel i ljus dagsljus. Lämna färgtestet för en hel dag och följ igenom hela dagen för att få det bästa intrycket.

3. Ömsesidig påverkan

Många färger kan påverkas av andra färger i närheten. Ta därför hänsyn till omgivningen när du väljer färgerna. Var medveten om omgivningen ändrar färgen på en nyans du inte gillar nära vissa saker. Till exempel, om ekparketten med gula snidningar eller den ljusgröna busken utanför fönstret har den ljusa färgen som gult eller grönt, kanske du vill titta på andra färger.

4. Glans

Med olika sken, från full matt till full glans kan en färg uppfattas som flera färger eftersom ljuset reflekteras annorlunda på de olika ytorna.

5. Vinkel

Tänk på ditt stretchprov från olika vinklar från var i rummet färgen ska appliceras. Golvfärgen måste ses på golvet, väggfärgen på väggen och takfärgen i taket. Ljuset slår annorlunda än olika vinklar, så att placera ett stort färgprov på köksbordet är inte tillräckligt bra när väggarna ska målas. Lägg alltid de bästa proven där du ska måla!

6. Struktur

Olika ytor som släta plattor, texturplåster, slät och grovväggigt, rektangulärt eller profilerat trä kan också se annorlunda ut i samma färg. Strukturer skapar skuggande effekter. Försök därför att måla strecktestet på den mest liknande ytan som du planerar att måla.

ADVERT

Mest populära