All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gård

Ta reparationer innan de blir stora

Möbler skrapar och saker går förlorade. Gradvis minskar ytan i det vackra golvet. Reparera medan du är i kontroll. Kanske kan du vänta längre för den stora underhållsreparationen?

Reparationssats

Både oljat och lackat en tillverkare levererar reparationssats för små skador. En del av dessa skador kan tas i samband med rengöring, men beroende på slitage, kommer det löna sig att låta en specialist gå över golv regelbundet. Sedan varar de längre.

Vikten av en snabb förbättring

En bottenvåningen är målad med en lämplig golvbeläggning. Men om det är målat på golvet, kommer det troligen att målas med en vanlig oljemålning. Golvfärgen är för tjock för detta ändamål. För att skydda färg på golvet är hela golvet oftast lackat flera gånger. Om färgen är skadad är det viktigt att det snabbt åtgärdas så att dekorationerna nedan inte skadas.

Noggrann färgning

Om bottenvåningen inte är dekorerad, det är nog inte målade. Mindre skada på färgen kan korrigeras initialt med noggrann färgning. Det kommer emellertid inte att orsaka mycket skada tills det blir svårt att reparera skadorna utan att golvet blir färgat. Prata med målaren om ett regelbundet underhåll av golven. Hur regelbunden en sådan kontroll bör bero på hur tungt golvet används.

Färgskillnader

Oljerade golv måste betjänas i trafikområden. Observera färgskillnader och andra tecken på slitage. Det finns inget behov av att olja mer än den del av golvet som behöver den. Hela golvet måste oljas årligen, men frekvensen beror på hur golvet används. Målade trägolv ska repareras så snart det är skuren och rivit i färgen. Om det finns ett hål i färg, fukt lätt tränger in i träet och skada den. Större skåror repareras med hjälp av leverantörens reparationssats eller enligt instruktionerna.

god hållbarhet

A lackerade trägolv kommer att hålla 10 till 15 år i ett privat hem innan ytan måste slipas ned, men i en offentlig miljö minskat denna underhållsperiod ibland dramatiskt. Färgmästaren kan hjälpa dig att bedöma behovet av reparationer och att utföra dem regelbundet.

ADVERT

Mest populära