All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Ta en närmare titt på kabinutsikten

- Många människor är inte medvetna om att reglerna för hus och semesterbostäder inte är desamma, säger Espen Eliassen. Han är mäklare och chef för Terra Eiendomsmegler i Hemsedal, en mäklarbyrå som säljer både stugor och semesterlägenheter.

- Det är stor skillnad mellan kvaliteten på lägenheter och stugor. Historiskt byggda stugor kan skilja sig från den vanliga man är van vid från fristående hus. Du måste vara medveten om att det i hytter kan ha varit många oskaddade arbetare och jobbade jobb på byggnaden, säger Eliassen.

Därför bör du ta reda på hytten så mycket som möjligt innan du skickar in några bud.

- Sätt dig i fastigheten innan du tittar på det. Om du inte är så skicklig själv, kontakta en byggnadskommissionär när du tittar på stugan, säger Eliassen.

Anne Marie Kollhus, Mäklare av Terra Fastighetsmäklare i Nesbyen, önskar potentiella köpare med stor nyfikenhet.

- Fråga alla frågor du kan ha om både ditt hem och din destination, uppmuntrar hon. - Använd lokala agenter eftersom de känner till destinationen, och ofta känner de till historien om de hytter de säljer och kan säga något om vem som har arbetat med det.

Du kan också få en snabb indikation av kabinens tillstånd genom att använda dina ögon aktivt under vyn.

- Det första jag letar efter i stugor är om linjerna har rätt. Det står något om det finns dödsskador i stugan. Är det sprickande? Fuktighetsmärken och insikter under taket? Finns det någon indikation på rotskador runt diskbänken och diskbänk? Om så är fallet borde det bli frågan om saker, säger Kollhus.

Om det senare visar sig att kabinen har en brist eller brist som säljaren inte har informerat om och du inte behövde upptäcka när du granska fastigheten, har du fem års klagomål, precis som i normal hemförsäljning.

ADVERT

Mest populära