All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ta initiativ till att måla huset nu

Enligt Prognosesenteret är män över 46 år de som är snabbast att planera att möblera ditt hus exteriör. I de yngre åldersgrupperna ökar kvinnornas engagemang, både ensam och i samarbete med mannen, även om män knappt leder här också. Men oavsett vem som ska ta initiativ till ditt hushåll, bör du agera snabbt. Den sista dagen strålande sol är väl ett gott tecken att sommaren är på väg med stormsteg, och har planer på att få andra att göra lack du inte har tid.

Ta initiativ - snabbt!

- Många målningsföretag börjar redan vara upplagda, säger målare Jens Petter Lunde, och uppmanar alla med renoveringsplaner att agera omedelbart.

Det är viktigt att komma ihåg att de bästa målarna är fullbokade först, så det handlar om att vara ute tidigt om du vill att proffs ska göra jobbet. Om du dröjer alltför länge riskerar du inte att få bra målare att göra jobbet och du måste skjuta upp förrän nästa år (om du inte tar det även då).

Få fler erbjudanden

Skriv gärna in erbjudanden från flera målbolag. Vi rekommenderar att du kontaktar tre delar för att få en bra jämförelse. Förutom att titta på pris borde du jämföra vilken typ av jobb de vill göra och vilken typ av färg de vill använda. Med dagens fina produkter kan val av rätt målningar förlänga uppfriskningsintervallen, så det är viktigt att använda bra kvalitetsprodukter.

Resa på semester

Det är inte en dum idé att resa på semester medan man målar arbete pågår hemma. Jens Petter Lunde ser inget problem med detta.

- Människor kan säkert känna sig trygga om de använder en målarmästare företag i samband med den lokala guild, säger Lunde, och tillade att det är inte heller ett problem för att ge mallar mästare nyckeln till huset.

En konsol kan ställas in i trädgården, eller till exempel kan målarna få tillgång till ett rum i källaren under målperioden. Det kommer alltid att finnas en viss risk för att komma undan tjuvar och skojar när du lämnar till sommaren. Att använda ett företag som är godkänt för ansvar är dock den bästa garantin du kan få och du kan resa på en samvete semester.

Svart verk

Om du är frestad att använda svartarbete för att spara lite pengar, bör du vara medveten om att du är ansvarig för outbildade människor som hänger på väggen och måla om det är högre än fem meter. Med andra ord, om den personen faller från stegen, är det ditt ansvar. Dessutom finns det beställningar för lyft och ställning vid vissa höjder, vilket du inte garanterat kan lära dig oskadd.

Om du är missnöjd med jobbet, har du alltid använt ett klagomål med godkända målare.Detta gäller inte om jobbet är svart. Vi rekommenderar därför att alla istället använder några extra dollar, både för att ha lagen från sin sida och för att säkerställa att jobbet är gjort ordentligt.

ADVERT

Mest populära