All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Ordet till nya höjder

Alla ytor i hemmet kan målas. Väggarna har de flesta av oss försökt oss på. Många har också vaknat i höjden och målade taket. Nu är det dags att vi ser möjligheterna som golvet har att erbjuda.

Golvet är mer än ett praktiskt byggnadselement. Det är en viktig del av inredningen, som ligger till grund för resten av rummet. Har du en bra, men lite slitna golv och färgburkar, finns stora möjligheter framför dig.

Med några ytfärger ser golvet helt nytt ut. Här från Beckers.

Slitstark färg

Det är inte bara trägolv som kan målas. Det finns målningar som matchar andra ytor, liksom denna betongfärg från TreStjerner.

Det vanligaste är att måla trägolvet. Men de allra flesta golv kan målas, bara att välja rätt färg. I köket går vi och går mycket, vi kastar och förlorar saker i golvet. Välj därför en färg som tålar lite. Golvfärger utvecklas speciellt med tanke på denna övning, och är därför mer slitstark än vanlig inredning.

Fearless med färger

Har golvet personligen genom att måla den i en kraftig färg, som denna rosa färg från Beckers. Det tar mycket mindre uppmärksamhet än färgen skulle ha gjort på väggen.

Ett nymålat golv ger hela rummet ett höjdpunkt - och det är inte bara vitt och grått. Bli av med spotting färger för att ge rummet karaktär. Är du rädd att den nymålade golvet för att ta för mycket uppmärksamhet, så frukta inte: Golvet är utan tvekan en stor yta i rummet, men en kraftfull färg här kräver mindre uppmärksamhet än samma färg skulle på väggen.

Ett svartmålat golv ger ett tufft uttryck i rummet. Här är användningen av Wood Stones golvfärg.

ADVERT

Mest populära