All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Ta hand om sommarblommorna

Hur går det med sommarblommorna du planterade i maj? Är de fortfarande i sin prakt eller ser de dumma ut efter semestern?

Med rätt skötsel kan sommarblommorna blomma sommaren genom, men det kräver lite tankar.

- Det finns ingen annan växtgrupp som producerar lika många blommor, så länge som sommarblommorna och planteringsplantorna gör. Med mycket omhändertagande, tillräckligt med vatten, gödselmedel och lite snitt, kommer de att hålla blomstringen från början av sommaren och tills frosten kommer, skriver Tommy Tønsberg i förordet till bokbolagets sommarblommor.

Massor av vatten Sommarblommor planteras vanligtvis i burkar och badkar. Det finns lite utrymme, och med solen som skiner på burkarna, kommer vattnet att förångas snabbt. Det är därför nödvändigt för regelbunden bevattning, på de hetaste dagarna kan du behöva vattna dagligen.

Undvik att vattna vid gryningen när solen är varmast. Ta en promenad med en vattenrör när kvällen har sjunkit över trädgården.

Branschbehov

Läs också:

Hur man tar emot TV-signaler i flera rum

TV i flera rum är vad många familjer vill ha. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

Rika blommor: För att hålla tillväxten tätt och blommig behöver sommarblommorna mycket näring. Foto: Colourbox

Små burkar betyder lite jord, vilket igen betyder brist på näringsämnen. Planterna måste komma utanför dig.

- Utan tillräckligt med gödsel kommer de blommiga sommarblommorna inte att kunna blomma under hela sommaren. Tillväxten börjar och blommorna blir mindre och färre, skriver Tønsberg.

Spiror för blommor

Förutom mat och dryck behöver sommarblommorna lite frysning, det vill säga skär av bleka blomhuvuden. Detta görs för att förhindra att plantan sätter frö, eftersom blomman minskar.

- När du tar bort blommorna är det viktigt att du tar bort hela blomman och inte bara kronbladen. Om bara kronbladet tas bort, kommer växten fortfarande att kunna frö, blomningen minskar och slutligen upphöra, varnar Tønsberg.

Gör det vanligt att klämma blekade blommor varje gång du passerar en växt, så det blir inte så överväldigande.

Läs också:

Höst Pursuits i trädgården

Även om dagarna är kortare och svalare, är det mycket mixtrande med utomhus.

Brutal räddningsåtgärd

Om du kommer hem från semester till en blommig och ledsen kost, kan det vara värt att prova en brutal räddningsoperation innan du slänger den på komposten. Klipp hela växten hårt ner och göm det borta i några veckor.

Många sorter kommer ofta att kunna komma tillbaka och lägga blommor igen om det inte är sent på sommaren.

Hardy: Stemorblommorna är håriga och tolererar ofta att skäras helt efter att de har blivit utsäde.Foto: Colourbox

ADVERT

Mest populära