All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Tar hand om gräsmattan

Även om du inte kan ha hopp om att få en gräsmatta som ser ut som en golfbana, korrekt underhåll och skötsel leder dig närmare målet att en gräsmatta ivertfall bör vara grön.

Vatten

En etablerad gräsmatta bör vattnas sällsynta och rikligt (motsvarande 20 till 30 mm nederbörd kit ut regnmätare enligt sprinkler). I sällsynt och riklig bevattning kommer gräsmattan att vara bättre utrustad för torkning, eftersom detta ger ett djupt rotsystem. Frekvent och liten vattning kommer att orsaka att rötterna kommer att ligga i det övre jordskiktet.

Om du har begränsat med tid till trädgårdsarbete och vill prioritera vad du kommer att vattna trädgården, gräsmattan monter på botten av listan. Även om det torkar och blir ganska brun, blir det snart grönt igen när regnet kommer. Blommor och buskar kan dö helt utan tillräckligt med vatten.

Skär

Gräset bör vara 5 cm höga på sommaren och 6-7 cm i hösten när kort gräs vintrar värre. Helst bör du inte klippa mer än 1/3 av gräset under sommarsäsongen och det ska skäras minst en gång i veckan.

Mose

Många trädgårdsmästare har problem med mossa i gräsmattan. Detta kan ha många orsaker; Marken kan vara för fuktig, sur eller näringsrik, habitatet är skuggigt eller gräset klipps för kort.

Ta ett jordprov av marken för att bestämma orsaken till problemet. Du kan köpa mark provtagning påsar på trädgårdscentra. Moss Remover, som består av järn sulfat och gödningsmedel, kan användas om problemet är stort. Den torra älgen kan rakas bort med järnväg.

Om orsaken till mosen är en skugga (som det kan vara ganska ofta) kommer mosen tillbaka mycket snabbt. Därför måste man göra någonting om orsaken till mosen för att få en bestående lösning. Tips för att orsaka förbättringar: Gödsla kraftfull, lime, dränering fuktig jord, klippa gräset högre och eventuellt vertikalskära (vent) gräsmatta luftare. Gräsmattan blir snart vacker och hållbar.

NB Moss avlägsnar missfärgning och orsakar rost på betong och asfalt!

ADVERT

Mest populära