All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Att ta hand om borsten under lack

En välkvalitativ rulle eller borste kommer att pågå länge. Men det kräver självklart att du behandlar det ordentligt.

Daglig tvätt

Bra verktyg gör arbetet mycket enklare och ger ett bättre slutresultat. Ta därför hand om rullar och borstar.

Eftersom de borstar och rullar du använder bör vara så långa som möjligt, är det viktigt att ta hand om dem bra, även när du är mitt i ett lackjobb.

- Du är klok att hålla dina penslar rena. Det bästa är att rengöra borstarna på eftermiddagen så att de är klara tills du använder dem igen den följande dagen. Då låter du inte färgen torka och lämnar rester på den färska färgen för att fortsätta ", säger Enrico Bastiani, målare och försäljningschef på Nordsjö.

Äkta Tips för Breaking Breaks Om du lämnar borsten i några timmar utan att rengöra den, har målaren ett smart trick.

- Doppa på penseln. Fuktar en t-shirt och lägger den runt borsten innan du placerar den i en tight väska. Då håller du den fuktig hela tiden och undviker torkan i solen, säger han.

Mät borstar med färg, torka av en fuktig trasa och sätt i en påse och håll dem fuktiga när du har paus.

Rengör borstarna:

Tvätta borstarna snabbt efter användning. Se till att du tvättar all färg så att du undviker problemet med halvtorkande färg på toppen av borsten, vilket kan stänkas på den färska färgen.

Det finns många bra lösningar som är speciellt utformade för att rengöra dina penslar mest effektivt.

Leta efter penselborste eller borstvätt på hyllorna. Bland annat har Alfort & Cronholm, Beckers, Butinox, Kemetyl och Osmo alla lösningar som fungerar effektivt.

Läs bruksanvisningen på förpackningen för att se vilka produkter som är mest lämpade för olika typer av färger och för att se proceduren.

ADVERT

Mest populära