All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Söt sommar

Nu på sensommaren är det dags att skörda trädgårdens gröda.

Har du din trädgård full av rev eller fulla av blåbär?

Här ger vi dig några läckra recept med sommarens söta bär.

Bjud in vänner på trädgårdsfestet, eller servera en ny efterrätt efter söndagsmiddagen.

sylt vinbär och hallon

300 g vinbär

400 g Hallon

500 g socker

1 vanilj

½ plattan gelatin

Del vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i en panna med baren, bär och socker. Koka upp och sätt ner värmen. Låt det kasta i 10 minuter. Skum av vid behov. Lägg gelatin i kallt vatten i 5 minuter. Du kan valfritt använda 1 matsked fryspulver, som Certo. Koka i ett par minuter. Kyl för att kyla sylt i helt rent och lufttätt glas. Du borde komma runt 8 dl sylt av detta.

BLANDNING: jam vinbär och hallon Photo: FOTO Henrik Freek Christensen

lakrits is med färska bär

4 äggulor

75 g socker

2 ½ ml grädde

250 g mascarpone < 999> 1 matsked av lakrits pulver

250 g sommaren bär

Salt lakrits mot söta bär är himmelska! Piska äggulor och socker till luftig äggdos. Rör grädden separat och vänd till aubergine. Vänd sedan mascarponeosten. Känn dig fri att använda färskost eller vispad grädde (2½ dl) istället för mascarpone, men osten ger en annan djup i smaken. Rör i lakritspulveret, du kan köpa det på delikatessaffärer eller på nätbutiker som cacas. Om du har glassmaskin, bör du också röra den och följa anvisningarna. Om inte, använd smeten i en form med lock och sätt i frysen i minst 4 timmar. Ta is ut 15 minuter innan servering för att göra det inte så svårt. Server med färska sommarbär.

Stikkelsbærmazarin med choklad

bra kombination: Lakrits is med färska sommaren bär. Fotografering: FOTO Henrik Freek Christensen

150 g krusbär

150 g marsipan

150 g socker

100 g smör

3 ägg

60 g mandlar

60 g mjöl <999 > 100 g mörk choklad

1-koppskrämfrit för servering

Ställ ugnen i 180 grader. Koka mandlarna och slipa dem i mjöl. Skaka marsipan och kör i en köksmaskin med socker tills du har en mjuk massa. Skär smöret i kuber och rör om. Pisk ett ägg åt gången, sedan mandelmjölet och vetemjölet. Degen måste vara jämn och fast. Lägg det i kylskåpet i några timmar. Knippa jordgubbarna. Dela upp blandningen i små former, såsom muffins och tryck några krusbär i varje kaka. Koka i 20 minuter eller tills kakorna är genomborrade. Kontrollera med en träpinne. Kyl kakorna helt. Smält chokladet över vattenbadet eller i mikrovågsugnen och doppa botten av varje tårta i choklad. Låt det styva innan du serverar. Server med lite crème fraiche och färska krusbär.

Hallon Mousse med choklad

100 g socker

LÄCKER munsbit: Stikkelsbærmazarin med choklad.Fotografi: FOTO Henrik Freek Christensen

4 äggulor

150 g färska hallon

2 ½ ml grädde

3 plattor gelatin

100 g mörk choklad

gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Blanda hallon och ha en kastrull. Värm upp över låg värme och ha gelatin. Ta av värmen och rör om tills gelatin är upplöst. Piska äggulor och socker till luftig äggdos. Rör grädden separat. Rör försiktigt hallon i ägglösningen och försiktigt in i krämflödet. Distribuera moussen i portioner och kyl i minst 3 timmar. Planera choklad med en rasp, ostkaka eller en skarp kniv och skölj moussen före servering.

Läs också:

Du kommer inte ha elräkning

Denna varelse trivs i din bostad

UPPFRISKANDE: Hallon Mousse med choklad. Foto: Foto: Henrik Freek Christensen

världens fulaste hotell

Kycklinggryta med chorizo ​​

ADVERT

Mest populära