All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Söt musik för trädgårdsfestet

->

Även de som gillar musik och gillar att tillbringa en bra ljudkvalitet kan njuta av musiken utomhus. Det handlar helt enkelt om att få högtalare som kan vara precis utanför. Och då pratar vi inte om att dra en plastpåse över de mattare gamla bokhyllahögtalarna. Dessa är högtalare som är konstruerade i specialmaterial, ofta mer eller mindre motsatsen till vad du vill ha inomhus. Det är plast, koppar och aluminium, istället för trä och spröda material.

Friluftshögtalare är inte bara begränsade till att arbeta utomhus. Deras speciella egenskaper passar flera ställen, varav majoriteten är faktiskt inomhus. Den mest uppenbara platsen där du kan uppskatta fuktskydd är naturligtvis badrummet. Att ligga i badkaret och lyssna på klassisk musik är inte riktigt dåligt. Om du är bortskämd för att ha en simbassäng, bör du självklart installera högtalare där för lite underhållning vid poolen. Vissa högtalare kan även prata med bastun.


Bowers & Wilkins WM6

Blytunge Festtalare

Utmärkt konstruktionskvalitet och bra reproduktion av många musikstilar ger höga poäng, men med tyngre musik imponerar de verkligen.

Bidraget från B & W är en verklig rakning, men det är också den största modellen i WM-serien. Vad som uppnås i toppmodellen är bättre motstånd mot väder och vind än den minsta modellen, samt ett större skåp med mer grundläggande baselement än mellanmodellen. Möjligheten att motstå väder och vind får höga betyg; Du blir inte van vid ett vanligt plastskåp, det är också ritat med ett vattenavvisande skikt.

Triphop låter nästan perfekt med utmärkt bas. Även dansmusik fungerar B & W bra, men det saknas reaktionshastighet i basregistret. För att återvända till den typ av musik som det vore om här låter popmusik tekniskt mycket tekniskt, men ibland finns det lite engagemang. Ännu mer slående ballader gör de faktiskt utmärkt, med god närvaro i rösterna och de luftiga pianon.

Pris: 5000 kr

Importör: Hi-Fi Club

Hifiklubben. nej

Läs hela testet här


Canton Plus XL Outdoor

Oinspirerad Outside Solution

Hur väl märkt på utsidan än är, är resultatet av att bygga en lågtalare att det bara är en låg kostnad. En besvikelse från kantonen.

Om vi ​​ignorerar testbomben kommer den billigaste av de deltagande högtalarna förvånansvärt från den angivna kanten. Vi förväntade oss en enkel konstruktion som räddade de rätta sakerna, inte krossat, men använde helt enkelt sin skicklighet för att bygga ett par utomhushögtalare som låter bra till ett rimligt pris.

Därför blev vi mycket förvånade när dessa högtalare faktiskt låter sämre än vad priset föreslår. Ska vi börja vara snälla, låt oss säga att de har ett tätt mittregister, och att både popmusik och akustisk musik är faktiskt väldigt snäll. Men det saknas i övre registeret. Cymbalen fresen mer än de blåser och blåsesektioner blir skarpa. Tyvärr slutar Cantons försök att bygga billiga utomhushögtalare med en rekommendation att återvända till ritbordet och öka budgeten.

Pris: NOK 3200

Importör: Njål Hansson ASwww. Nial-hansson. com

Läs hela testet här


Mirage Oasis Omni 5

Sprid musiken i trädgården

Sittande gäster utspridda kan Mirages rundstrålande ljud vara en lösning. Men för mer koncentrerad lyssning finns det bättre val.

Säg vad du vill om Mirage, men åtminstone vågar de vara annorlunda. Där alla andra har ett litet område med perfekt lyssningsförhållanden, kör de istället med sin Omnipolar-teknik för att sprida ljudet 360 grader runt högtalaren. Poängen är att du får det bästa ljudet vart du än, och det låter som den perfekta tekniken för utomhushögtalare.

När det gäller omnipolär teknik är vi inte övertygade. Det sägs inte att det är tekniskt dåligt, för det blev ganska bra festgung på poplåtarna och de kan spela körning. Den akustiska musiken hade en bra attack på pianot, men det är helt enkelt svårt att vänja sig vid instrumentet som rör sig runt omkring var som helst i omgivningen. Som högtalare för bakgrundsmusik på trädgårdsfestet kan de fortfarande träna.

Pris: 3500 NOK

Importör: Mono AS

www. mono. com

Läs hela testet här


Preference IO-605 Prisvärd, med en bashful exteriör

Med en diskret exteriör och en blygsam prislapp, är detta en riktig underdog som charmade oss i det sjunkande omedelbart.

Preference liknar många av de andra på utsidan, och man börjar nästan misstänka att det finns en utbredd producenter Kika själva, eller åtminstone att fantasin har börjat torka ut. IO-605 är inte så dåligt, men de ser fortfarande stabila ut, och det finns verkligen ingen ont att säga om designen förutom att designen är ledsen.

Piano sång och kvinnligt sång ljud coolt och mysigt, även om ljudspåret är känt för att vara lite föråldrat. Detta följdes av en mycket rytmisk och dansvänlig sång där intrycket bestod, men det fanns en ovanlig närvaro i trumsektionen. I snabb följd, utmanade vi dem med trip hop, och med undantag av att diskant kändes lite ansträngd ut, det fanns en detaljerad ljudbild med god separation som mötte oss. Efter det var vi inte alls oroliga för ögonblicket med listepop, och helt rätt de låter helt lysande i det här sammanhanget.

Pris: 3200 NOK

Importör: Vedoswww. Vedo. com

Läs hela testet här


Sonance Mariner 61

Flexibel med finess

Utmärkt fäste för varje yta tänkbara, är en bra början.Dessutom, när de har så mycket kontrollerat ljud, bara ge upp tummen upp.

Mariner 61 är en mellanliggande modell i Sonans utbud av utomhushögtalare. 61-modellen är ganska medelstor, som en vanlig bokhyllahögtalare. Detta gör det enkelt att placera på uteplatsen utan att bli för dominerande. Om du vill smälta bättre med omgivningen kan du faktiskt måla det enligt instruktionerna i handboken.

Precis som Bowers & Wilkins högtalare, imponerar Sonance mest med tyngre musik. Thundering med riktigt tung rock gör det ganska enkelt, med utmärkt kontroll och bra separation. Å andra sidan låter basen något retarderad, något som var extra uppenbart både i triphop och akustiska bitar. Fröken Liss röst är å andra sidan fantastisk, med en mycket tydlig fras, och popmusiken kommer verkligen att ta hand om det mest spännande spelet kul.

Pris: 5 000 NOK

Importör: NCMSwww. NCMS. nej

Läs hela testet här


Soundterrain RS-69G

Dölj ljudet

Diskreta högtalare som inte förstöra uteplatsen är ett stort plus. Men när det går utöver ljudkvaliteten i den utsträckning det gör, är det knappast värt det.

Vad gör du när det klämmer fingrarna efter att ha kört ett ljudsystem på uteplatsen, men den kära samboern ställer veto mot dåliga högtalare? Ger högtalare som inte verkar, förstås. Bland de vanligaste trickarna är att försöka efterlikna stenar. Det finns många varianter på marknaden, och vi tillåter Soundterrain att representera detta segment. För att passa in i olika miljöer och landskap finns rockhögtalarna i olika mönster som liknar stenar som är naturligt förekommande.

Av samma anledning kommer du aldrig att köpa vinflaskor som ser ut som fisk eller andra bra saker, vi är naturligtvis misstänksamma för sådana mönster. Så mycket arbete och en hel del pengar har gått utöver vad som gör produkten mycket bra. Och helt rätt, mycket av musiken var en besvikelse. Ljudbilden är omsluten, porös och inte tilltalande alls. Högtalarna passar helt enkelt bakgrundsmusiken som du inte lyssnar så försiktigt.

Pris: 2200 NOK

Importör: Vedoswww. Vedo. Se


Speakercraft OE8 three

Konungen vid poolen

Om du letar efter prislappen och bara vill ha det bästa ljudet i trädgården är valet enkelt. Köp högtalare högtalare nu.

Du behöver bara titta på OE8 eller försöka lyfta dem för att inse att Speakercraft tar allt på allvar. Det här är seriösa högtalare, med tonvikt på att göra dem robusta mot vind och väder. Om denna modell anses vara för stor eller dyr är det en hel serie där siffrorna 5-8 efter OE visar hur många tum det största elementet är och där tillsatsen anger materialet.

Det är verkligen inte så mycket att diskutera. Det här är högtalarna i testet som låter bäst. Den akustiska musiken fick oss att skratta tillbaka och gå ner i foten.Trippens fulla dynamik slog oss, och till och med den minsta viskningen kom ut lika bra som utblåsans utfall orsakade halshåren att stiga upp. Även den aggressiva rockmusiken låter lika farlig och tung som meningen är. Hade det inte varit för prislappen skulle det ha varit testvinnaren.

Pris: 8000 NOK

Importör: Mono ASwww. mono. nej

Läs hela testet här


Veres 55BIT

Utomhusljud till förmånspris

Plastlåda för tusenblad kan inte vara något speciellt? Nå då är de bra för sommarens popmusik, och de är oslagbara värde för pengarna.

Ibland finns produkter på vissa oväntade platser. När det gäller utomhushögtalare söker de flesta antingen i vanliga hi-fi-butiker, i hopp om att några av de kända varumärkena kommer att ha produkter i det här segmentet. Men vi förväntade oss inte att vi hittade högtalare för våtrum och utomhusmontering bland BRL-bilens stereoutbud.

I det här prisklasset kan du inte vänta på något hi-fi-ljud eller för den delen någonting som kan mätas med de andra högtalarna i testet. Triphop och rock fungerar inte alls. Men bortom det är det lite skrämmande att klaga utan att vara småliknande. Dansmusiken påtrycker högtalarna, som måste kämpa för att hålla den ihop, men de klarar det med en hårbredd. Pianosträngen är mycket tillfredsställande och när vi byter till lättare pop, låter det faktiskt bra. Det är imponerande för detta löjligt låga pris.

Pris: 900 NOK

Importör: BRLwww. BRL. Se

Läs hela testet här


Sammanfattning

Om du är i pengar är den uppenbara slutsatsen att du borde satsa på Speakercrafts framgångsrika mästerverk. Tvärtom, om du vill spendera så lite som möjligt, kan vi istället rekommendera Veres, vilket är så billigt att det inte borde vara möjligt. Mellan dessa extremiteter finns det flera bra val. Bowers & Wilkins låter kanonklipp och är sanna rockuppträdanden, Preference är en charmig rakning med bra ljud till ett bra pris, men om du vill ha bra kontroll är det ganska Sonance som gäller. Trots det faktum att det handlar om smak och nöje, kan vi inte göra annat än klä dem till vinnare.

Läs också:

Big test av 32-tums till mindre än 10 000

Även om många söker en stor platt skärm på väggen, finns det fortfarande 32 inches som är den mest populära TV-storlek i de flesta.

ADVERT

Mest populära