All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Hållbar färg och kemi

Dow Jones Sustainability Index, DJSI, anses vara den mest självständiga bærekraftindekset världen. En högklassig lista innebär att bolaget har goda långsiktiga ekonomiska, sociala och miljöhanteringsplaner.

För tionde året i rad, den globala kemiska och färgföretaget Akzo Nobel bland de två bästa i kategorin materialindustrin som består av mer än 350 företag. Akzo Nobel är världens största färgtillverkare, och är representerad på den norska marknaden, inklusive varumärket Nordsjö och Hammerite. Under de senaste fyra åren har koncernen varit rankad nummer ett

Minska miljöpåverkan

Nordsjö att Akzo Nobel ledande varumärke i Norge, har under de senaste åren utvecklat ett antal produkter som skapar mer värde med mindre resurser.

- Vi är mycket stolta över topprankningen och rankningen visar att vi kontinuerligt förbättrar vårt miljöarbete. Hållbarhet är grundläggande för vår affärs- och miljöstrategi, Planet Possible, vilket innebär att skapa mer värde med mindre resurser. Dessutom livscykelperspektiv länge varit i fokus, utan snarare, liksom de flesta andra företag bara för att minska vår egen miljöpåverkan, vi vill samarbeta med leverantörer och kunder för att minska våra produkters totala miljöpåverkan. Vi har också sett att kunderna väljer oss före våra konkurrenter tack vare vårt miljöarbete, vilket naturligtvis är mycket uppmuntrande, säger Johan Widheden, specialist inom hållbar utveckling med Akzo Nobel.

Nordsjö, som är Akzo Nobels ledande varumärke i Norge, har under de senaste åren utvecklat ett antal produkter som skapar mer värde med mindre resurser.

Kontinuerlig utveckling

En Supertech och Nordic Light är exempel på produkter som är fördelaktigt att använda ett miljöperspektiv, säger Mette Dahl, marknadschef i Nordsjö Norge.

- Vi i Nordsjö jobbar kontinuerligt för att vidareutveckla vår produktportfölj med produkter som är bäst för våra kunder och för miljön. Under de senaste åren har vi till exempel lanserat Nordsjö One Supertech, som är ett konserveringsmedel med självrengörande egenskaper och extremt hållbara. Nordsjö Nordic Light är vår vitaste inredning som reflekterar ljuset i rummet, så att du kan spara energi genom att minska belysningen. Två exempel på produkter som är fördelaktiga att använda i ett miljöperspektiv, säger Mette Dahl, marknadschef i norra Norge.

DJSI jämför hållbarhetsaspekter av ledande företag baserat på miljömässiga, sociala och ekonomiska resultat. Det bedömer olika kriterier, inklusive distributionskedjan, operativ miljöeffektivitet, produkthantering, personalutveckling och naturligtvis hälsa och säkerhet.

ADVERT

Mest populära