All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Super snabb cableTV tuner

Flat och läckra:

Pioners plasma vid 43 "och Sharp LCD 45" är avnjuts bäst med en kabel-TV-tuner se mer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Även om det inte är så lätt att se på en 20-tums TV, är det tyvärr ingen tvekan om att många av landets huvudenhet visa bildsignaler av mycket svag kvalitet. Men den dag du monterar din nya plasma på 42-tums i vardagsrummet är den dåliga kvaliteten obekvämt lätt att avslöja.

För bättre bildkvalitet kan du köpa en extern tuner, vilket ger en bättre bild eftersom tunern korrigerar bildsignalerna som kommer in i hemmet. Det här är uppenbarligen inget nytt, parabolantennare har länge kunnat välja och förskjuta bland både enkla och avancerade mottagare. Nackdelen är att valet har varit rimligt begränsat för oss som bor i ett block.

Till exempel, om du prenumererar på Canal Digitals filmpaket, har de flesta utrustats med en enkel digital leasingkod. Detta har givetvis bättre bilder, men i allmänhet har funktionerna och användarvänligheten av Canal Digital och UPC-hyrda koder varit otroliga.

Därför kommer den nya kabel-tv-tuner från Force att förändras.

Vad får du?

Det första du märker är att kabelmottagaren är liten och platsvänlig. Även fjärrkontrollen är liten i storlek, men fortfarande i handen. Men vi saknar igen bakgrundsljuset för sena filmkvällar, men vad gäller sortiment och svar är det väldigt bra.

Både användarhandboken och skärmmenyerna kan ställas in på norska och användarvänlighet imponerar. Även anslutning till enheten lindrar lätt. Även de med teknik kommer inte att ha problem här.

Vad du behöver använda tunern är dock ett Canal Digital-applikationskort. Och här kostar det grundläggande paketet 169 per månad, men om du har filmkanalerna behöver du bläddra djupare i din plånbok.

snabb

Efter testas cirka 30 platt kors det senaste året har vi vant sig automatisk kanalsökning och skriva kanalens namn tar ca 5 minuter på de bästa TV-apparater. Som jämförelse lyckades Force 315c nå det här strax i minuten, och nu hade vi inte längre 19 kanaler, men över 80 TV och 30 radiokanaler. Det säger sig självt i marginalen.

Med så många kanaler är det inte gratis att sortera kanalerna i en annan ordning, även denna sortering var helt oproblematisk.

"Vi har jobbat hårt för tunern att bli snabb, säger Pål Hoff, produktchef från Force. Och eftersom denna kabel-tv-mottagare är anpassningsbar till Canal Digitals webb, är deras överföringsparameter också registrerad från tidigare.Tunern vet exakt var man ska söka efter tillgängliga kanaler, och allt går så snabbt som möjligt.

Lyckligtvis är installationen inte allt som går fort, även vid daglig användning fungerar tunern på höga klackar. Force säger att kanalomkopplaren är omkring 0, 14 sekunder, och du som är skarpa text-tv-användare har mycket att se fram emot.

Glittrande text-TV, EPG och praktiska funktioner

Enkla inställningar Visa mer Snabbkanalsökning. Visa mer

Detta är den snabbaste text-TV vi någonsin har upplevt. Varje sida kommer upp direkt, och det är lätt att bläddra igenom alla sidor. Det enda vi saknar här är faktiskt ett split-screen-alternativ, via krafterna som täcker teletexten över hela skärmen.

Om du trycker på Info-knappen på fjärrkontrollen visas också vad som finns på den aktuella kanalen just nu? och vilket program är för turné. Även den elektroniska programguiden (= EPG) övertygar. Kortfattat är det här en TV-guide som ger dig en översikt över alla tv-program - på de flesta kanaler? just nu - eller flera dagar före tiden.

Informationen som mottas av informationsknappen och EPG är så full att tiden då du behövde dubbelkontrollera tidnings TV-bilagor är över. Ett viktigt undantag måste dock nämnas. EPG fungerar bra på alla kanaler, med ett undantag, och det är Viasat-kanalerna. Även om teletexten fungerar på TV3, får du inte en programöversikt via EPG över TV3 och TV1000. Detta är en absolut onödig begränsning.

Enligt Force kommer EPG-informationen för Viasat-kanalerna att följa så fort informationen publiceras på Canal Digital-nätverket.

Praktiska funktioner

  • Påminnelse & Favoritprogram. Efter aktivering av EPG kommer du förhoppningsvis att se ett eller flera program du gillar. ?? påminnelse funktionen ?? kan du markera dessa. Då kommer mottagaren att komma ihåg dessa och sätt på dig när programmet börjar. Favoritlista är också bekväm eftersom det bara gör det möjligt att bara se vilka kanaler du är intresserad av.
  • Enkelt att kontrollera hur bra signal du får Visa mer

  • Automatisk uppdatering ?? Meddelande om ändringar: När spelaren är i vänteläge laddar tunern automatiskt nya EPG-data en gång om dagen. Dessutom kommer du också att bli underrättad om programuppdateringar är tillgängliga.
  • Digital Audio: Vi tycker också att tunern har digital ljud (koaxial), förutom den vanliga analoga ljudutgången. Särskilt för alla som har hemmabiosystem är detta en viktig punkt.
  • Child. Tunern har också barnskydd, om du vill hålla barnen borta från Playboy-kanalen.

Sammanfattning och slutsats

[Sårbart objekt (NAV)]

Vi har varit så nöjda med den här tunern som vi själva har köpt. För alla våra test-tv har slutsatsen varit klar: Även om TV-bilden har blivit klart bättre när signalerna har gått igenom avkodaren.Detta har varit särskilt tydligt i snabba rörelser i bilden, bilden lyser nu mycket jämnare och hakan av att hackning är i stor utsträckning borta. Vi är också nöjda med färgreproduktionen av filmspel.

En sådan bildförbättring kommer du förmodligen att få via de billiga hyrningskoderna också. Men vad du inte får är den goda användbarheten och det snabba svaret. Därför imponerar Force 315c verkligen. För dem som har, eller överväger att köpa en flatTV över 32-tums, är rådet klart.

Men allting är inte lika övertygande, och speciellt för sportshower - till exempel. Premiere league på Canal Digital, kan man se i de häftigaste duellerna att det sparar bandbredd. Men här är sändaren, och inte mottagaren som styr bildkvaliteten på din TV.

Obs: Force 315c kommer att vara tillgänglig för försäljning i slutet av januari för nya Canal Digital-kunder. Vägledande pris kommer att vara ca $ 1,990. Kalkylatorn innebär också att du inte behöver betala pengar för dekoderuthyrning.

Klicka här för att se stora bilder från

ADVERT

Mest populära