All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Uteputer med solskydd och regnskydd

På samma sätt som huset och terrassen behöver ytbehandling, behöver tyg impregnering för att tåla belastningen är det att vara ute.

göra inne kuddar uteputer

Proofing tillåter smuts inte fastnar lika lätt, och att vatten och annan fukt inte tillbaka. Är du bra på impregnering, kan de flesta inomhustextilier användas bra. Att bära textilier som silke och vissa typer av viskos bör helst hållas inomhus för att undvika skador.

Spill en liten röd vin eller kaffe på en väl impregnerad utepute och är snabb med trasan, går det alldeles utmärkt att torka bort vätskan före färgning. Det är dock viktigt att repetera regelbundet, annars kommer det att slita av och effekten blir sämre.

- Ett dropptest är användbart för att se om det är dags för en ny impregneringsrunda. Drick lite vatten på tyget; pärlor vatten på ytan, det är tillräckligt med impregnering. Att dra i vattnet, det är dags för en ny dusch med impregneringsspray, Bjørg Owren, kreativ ledare vid Ifi, tips. nr.

Impregnering för utomhustextilier kan köpas hos färghandlare och byggbutiker.

Utomhustextilier - "Färdig impregnerad"

Utomhustextilier

Ett annat bra alternativ är att använda utomhustextilier. Dessa är tyger som är gjorda för nattliv och är utvecklade med en naturlig naturlig impregnering som är bra för väder och vind.

- Outdoor textilier vår UV-resistenta och har 5 års garanti mot blekning, säger Åse Jerrhaug på Green Apple, som är en leverantör av UV Pro Outdoor textilier.

Utomhusstilar är syntetiska och finns i många mönster och färger. De kan tåla lite regn, men om du tar dem in eller jublar när ett stort regn kommer upp, kommer de att hålla sig bra ännu längre. Detta gäller också textilier som du har impregnerat dig själv.

ADVERT

Mest populära