All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Uteputer med solskydd och regnskydd

På samma sätt som huset och terrassen behöver ytbehandling, behöver tyg impregnering för att tåla belastningen är det att vara ute.

Kuddar kan bli utomhuskuddar

Impregnering innebär att smuts inte klibbar jämnt och att vatten och annan fukt inte tränger in. Om du är bra vid impregnering kan de flesta inomhustextilierna användas utomhus. Emellertid bör bräckliga tyger som silke och vissa viskos typer hållas inomhus för att undvika skador.

Inomhus textilier ska behandlas med impregnering innan de kommer in i trädgården. Dessa textilier är från Linwood, som tillhandahålls av INTAG.

Om du är otur och slösar lite rött vin eller kaffe på en välimpregnerad kudde, och var snabb med torkan, torka av vätskan noggrant före färgning.

Sätt en fallprov

Andra också läsa:

  • Bästa rengörings tricks i ugnen
  • Vad du behöver tänka på när man köper en julgran
  • Nu ska byta till julbelysning i LED

Mer om inredning

För att använda inomhustextil utomhus på sommaren är det viktigt att repetera regelbundet, annars kommer det att slita av och effekten blir sämre.

Ett enkelt sätt att kontrollera om det är dags för en impregneringsrunda är att ta ett dropptest.

För att göra detta, applicera lite vatten på tyget. Om vattnet häller på ytan är det tillräckligt med impregnering, om vattnet går in i tiden är det dags med en ny duschimpregneringsspray.

Impregnering för utomhustextilier kan köpas hos färghandlare och byggbutiker.

Klar impregnerade utedørstekstiler

Om du inte vill gå ut på textilier, är ett bra alternativ att använda sig av tyger som är avsedda för utomhusbruk och pre-impregnerade. Dessa är gjorda för nattliv, och utvecklas med en slags naturlig impregnering som är bra för vind och väder.

Utomhustextil finns i olika fina färger och mönster. Dessa är från UVPro Outdoor, levereras av Green Apple. Foto: Trine Midtsem

- Outdoor textilier vår UV-resistenta och har 5 års garanti mot blekning, säger Åse Jerrhaug på Green Apple, som är en leverantör av UV Pro Outdoor textilier.

Utomhusstilar är syntetiska och finns i många mönster och färger. De kan tåla lite regn, men om du tar dem in eller jublar när ett stort regn kommer upp, kommer de att hålla sig bra ännu längre.

Detta gäller även textilier som du har impregnerat dig själv.

Källa: ifi. com

ADVERT

Mest populära