All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Sommar bästa skuggningstips

1. Terrace Marker

- Vi ser att användningsmönstret för terrasser har förändrats och många väljer att skapa ett vardagsrum genom att lämna markisen från april till oktober. Den nya är att installera en nedsänkt perforerad "rullgardin" som är förankrad med vindskydd mot räcken eller golv på terrassen, säger Egil Aamodt, chef för Markisemannen.

Modern automation för solskuggning med motoriserade markiser gör att du kan styra markisen med en fjärrkontroll, även när du är på semester.

- Dessutom kan du montera spotters med dimmare och värmare som skapar en trevlig utomhusmiljö även efter att solen har gått ner, säger Egil Aamodt.

Patio gjord av akryl och polyester klarar ett robust nordiskt klimat och kan tvättas med en mjuk borste och tvättmedel, som Zalo.

För mer info: Markisemannen

Läs också:

Sex smarta typer av solskugga

Solen är bra och bra, men det kan få för mycket ljus och värme. Här hittar du en översikt över fördelarna och nackdelarna med de vanligaste solskyddsmetoderna.

Persienner passar de flesta hus, även moderna. Foto: Kjells markiser

2. Persienner

Alla slags solskydd skyddar sig åtminstone genom att använda externa persienner.

Många föredrar breda persienner på 80 mm. Dessa passar snyggt mot stora fönster, och de har inbyggt vindlås för att motstå stark vind.

För mer info: Kjells markiser

Läs också:

10 nyanser av solskydd> 999> Solskyddsområdet är stort. Här tittar vi på tio av de vanligaste formerna för solskydd.

Skärmen blir allt populärare bland norska husägare. Foto: Tundra

3. Skärm

Tundra Mini Screen® är konstruerad för mindre fönster. På glidfönstret (Norgesvindu, Husmorvinduet, etc.) kan det monteras direkt på öppningsramen.

Detta är en fasadrik produkt, när den inte används, försvinner den nästan helt och i bruk täcker den bara glaset. Konstruktionen är kompakt, det är marknadens minsta exteriör solskyddsmedel. Tundra Mini-skärmen drivs med en sladd och kan inte motoriseras.

För mer info: Tundra

Läs också:

Varför ska du få en elektrisk cykel under våren? 999> Därför borde du cykla som gör att du spelar lätt uppför kullarna och bär dig där du är i rekordfart.

Solskyddad solskydd är den senaste på marknaden. Foto: Velux

4. Solskyddad solskydd

Du kan också skydda takfönster från brusande sol med en helt ny teknik. Velux Integra Solar skylight kan monteras på soldriven solskydd, som drivs med en styrplatta. Du kan välja om du vill att takfönstret ska vara elektriskt eller soldrivet.

Med kontrollpanelen kan du öppna och stänga fönstren vid vissa tillfällen. Med enkla menyinställningar kan olika program göras för olika behov och till luft eller till och med temperaturen på heta dagar.

Det kommer alltid att finnas tillräckligt med ström i batteriet för att stänga takfönstret. Om batteriet är ute av ström stängs takfönstret automatiskt.

För mer info: Velux

Flexibla paraplyer har många användningsområden. Foto: Kjells markiser

5. Parasoler

Ett frittstående paraply kan vara användbart om du har en stor trädgård och skulle vilja skydda delar av det från brusande solsken på mitten av dagen.

Det finns nu parasoll som har stolpen på sidan, som kan vända den faktiska parasollen runt sin egen bas. Parasolen Sombrano kan öppnas och stängas med vev.

För mer info: Kjell markiser

Zip-skärmen passar extra bra till moderna hem. Foto: Fasadprodukter

6. Zip Screen

- Zip Screen är ett av de senaste solskyddslösningarna som kan tåla vindar upp till 120 km / h, säger Dag Skipperud Johansen i Fasadeprodukter AS.

Denna markis är särskilt lämplig för moderna fasader, och eftersom det är självrengörande, förlängs produktens livslängd.

- Effektiva solskyddslösningar är en smart energieffektiv investering. Under natten kommer solskuggning att förhindra värmestrålning under vintern och på sommaren kommer behovet av dyrt luftkonditionering att minska, säger Skipperud Johansen.

För mer info: Fasadprodukter

ADVERT

Mest populära