All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sommaren står för dörren

Nu kan vi äntligen förbereda sommarblommor.
Nytt liv i burkar och lådor

Många har redan planterat sommarblommor i burkar och badkar i samband med den 17 maj, men det kan finnas en chans att ta.

Faren för nattfrost är fortfarande närvarande i många delar av landet. Det kan vara en bra idé att börja med några burkar som kan tas på natten så länge som de kalla nivåerna undrar.

Töm burkar och lådor för någon gammal mark och tvätta dem ordentligt. Kom ihåg dränering i botten innan du fyller i ny växtjord.

Har du stora tunga lådor som ersätter den övre halvan av jorden. Det är klokt att lägga en bit fiberduk mellan dränering och jord så att jorden inte blandar med dräneringsmaterialet. Ett lager av gamla nylonstrumpor ger samma fördel.

Läs också:

Hedge är mer än thuja

Thinking växtförädling i år, bör du överväga mer än thuja.

Det är lämpligt att se lökar i flerårig eller rosenbuske. När lökblommorna svänger växer stauder och rosor allvarligt och vi kamouflerar de sorgliga kvarlevorna.

Låt lökblommorna blekna ner Det är viktigt att påskliljor, tulpaner och andra lökblommor blir bleka efter blommande.

Under denna process dras näring ner i glödlampan för att ge det fart för ny blomning nästa vår.

Det är emellertid viktigt att du blåsar blomställningen så snart den har bleknat, så att växten inte använder förmågan att sätta frön. Om du tror att de gula och halvbladen är mycket destruktiva, ta hand om plantorna noggrant och gräva dem i en avskild krok i trädgården. Ett hörn av komposthögen är utmärkt.

Plocka liljor När de första liljorna, som kejsarkronan, dyker upp i trädgården, kommer liljorna att dyka upp.

Förklara krig på en gång, förhindra större attacker senare i sommar. De ljusa röda räkningarna är lyckligtvis lätt att upptäcka. Det enklaste sättet att bli av med dem är att plocka bort dem och krossa dem mellan tummen och pekfingret. Lite otäck kanske, men effektiv.

Läs också:

10 snygga projekt som omvandlar trädgården

Ingenting är bättre än att spendera sommaren för att fixa i trädgården. Vi visar dig 10 små och stora projekt som kommer att förändra din trädgård.

Den iberiska boet bör förklaras fredligt i trädgården.

... och sniglar

Den rädda iberiasnebeln har ockuperat mycket av landet. För närvarande är det för det mesta bara mänskligt som en naturlig fiende här i landet, och ingen mirakelburen har hittills uppfunnits.

Avsluta dagen med en kvällsresa i trädgården och välj alla som du kommer över. Du kan släppa dem i kokande vatten, i en påse salt eller du kan lägga nattens fångst över natten i frysen. Den senare bör vara det mest djurvänliga sättet. Då går snigeln i sömn innan den fryser till döds.

Undertecknade har emellertid mycket begränsad medkänsla om dessa bruna, slanka djur och skar dem brutalt och effektivt i två med kyssen så snart de uppträder.

De sista fröna i marken Du har kanske redan sått de flesta av sommarens grönsaker. Men om du har ett ledigt utrymme är det dags för den mer frostliknande arten. Bönor, gurka och melon bör först såddas när jorden är bra och varm. Månadsslutet i maj-juni är en lämplig tid för stora delar av landet.

Beskärning

När de tidiga vårbuskarna blommar, är det dags att tänka beskärning. Dekorativa buskar behöver ofta lite tråkigt efter en lång vinter, liksom uttunning och föryngring. Gör detta strax efter blommande, så att busken får hela sommaren för att bilda nya blombärande skott. Skär också de blekna blommorna på rhododendronen så att den inte fröer.

Läs också:

Underhållsfri uteplats golv

Är du trött på olja och dicing? Prova ett underhållsfritt uteplats nästa gång.

Georginer njuter av fantastiskt blommande på sensommaren och tills frosten kommer.

Ut med sommarens lökar och självfröna krukväxter.

Bollar av georgier och gladioler måste nå källaren. De georgiska knutarna kan gärna stanna en dag i ljummet vatten innan de planteras. Då spjuter de sig bättre. Lägg bubblorna 7-12 cm djupa i lös form eller kompostjord.

Gladioler läggs ca 10 cm djupt. Begonia nudlar kan också planteras nu, men låt dem ha en veckas förstogning först.

Det är också dags att plantera de små växter som du har tagit upp i fönsterbrädan. Men var noga med att bota dem en veckas tid i förväg genom att låta dem ta några timmar ute på vårskolan varje dag innan de planteras för gott.

ADVERT

Mest populära