All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Somrig Outdoor

- Det ger en mycket speciell känsla att stå utanför naken i den tidiga morgonsolen eller under stjärnhimlen, dessutom är det mycket bekvämt med utomhusdusch, säger Kari Setsaas, marknadschef i Comfort.

- Duschar utomhus kan delas in i tre kategorier. Du har de mycket enkla campingduschar som kan hängas upp i ett träd där solen värmer upp en vattenpåse. Sedan har du utomhusdusch som kan anslutas till trädgårdsslangen. Det sista alternativet är riktig dusch stolpar med varmt och kallt vatten är anslutna på husets vattenledningar, men det är sannolikt att vara både kostsamt och tidskrävande, förklarar Are Skaar Nielsen, chef för Rørentreprenørene Norge.

Solardusj från Hyttorgorget. ingen anslutning till trädgårdsslangen. Duschbädden rymmer 8 liter vatten och värms av solen. Varmvattnet blandas till önskad temperatur med hjälp av en kran på duschstången. Detta ger dig tillräckligt med tempererat vatten för en bra dusch. NZ 1990.

Väljer trädgårdsslang

- För hvermannsen är en annan alternativ som Lun Lantern, där du ansluter trädgård vatten till dusch och få sol vatten, det enklaste, säger Kari Setsaas.

- Marknaden för utomhusdusch har ökat på grund av det ökande antalet utomhusbadkar. Du ska skölja bort innan du tar ett bad, och det är okej att undvika att bli blöt genom huset, säger Are Skaar Nielsen.

Läs också:

läcka från duschslang

I skarven mellan duschhandtaget och slang det kommer förr eller senare dropp vatten när du använder duschen.

Han tror också de alternativ som kan anslutas till en trädgårdsslang är bäst lämpad för de flesta:

- Här finns duschar som kan vridas i både Platting och gräsmatta, och de tenderar att ha en tidning som värmer vattnet från slangen genom med solen. Om du vill ha en ordentlig dusch med ett fast rör måste det vara anslutet av en rörmokare. Om du bygger ett hus är det lättare att komma in i planeringsfasen än att gräva ner rören efteråt. För att få rören måste frost ha ett djup av minst 1, 6 meter, och det är ofta både komplicerat och dyrt, säger Skaar Nielsen.

Richmond utomhusdusch från Cane-Line har fin skuggning och trägolv. Anslut till trädsslangen och fäst säkert med tre jordar genom benen för att stå stadigt. Kr 17 350, se återförsäljare på käpplinje. nr.

Tömda vatten

Frostskydd av är viktigt när det gäller att vattna utomhus. Innan vintern kommer, går duschen helt ur vatten som inte skadar bör ske:

- En utomhus dusch kan inte användas på vintern. En droppe är tillräckligt för att skada, varnar Kari Setsaas i Comfort.

Läs också:

Senaste nyheterna på tvättytan

Du hittar de senaste nyheterna på tvättens framsida. Tillverkare gör ständigt förbättringar för att underlätta vardagslivet i tvättstugan.

Skaar Nielsen Rørentreprenørene Norge förklarar att den utrustning som används måste ha god dränering, så det är inte stå vatten i duschen och kranar.

- Dessutom tar vind och vind på allt som är ute och livslängden blir ännu kortare på grund av yttre slitage, säger Kari Setsaas.

Tips! Om du monterar en dubbelkran kan du ansluta ett vanligt duschhuvud till trädeslangen och ha varmt vatten i utomhusduschen.

Utomhusdusch utomhus utomhus kan monteras direkt på terrassen och har en 30 liter bricka. Ansluts till trädgårdsslangen och levereras med kranar för kallt vatten respektive solvärme. Kr 9500 för dusch, kudde och andra föremål, skräddarsys efter dina behov och dessutom. Spatec. nr.

Läs också:

TIPS: Bli av med mögel och svamp i badrummet.

Har det varit form eller svamp i lederna i badrummet? Här är tipsen om hur du tar bort det.

Nostalgisk utomhusdusch från Bloomingville. Placera rakt i marken och anslut till trädgårdsslangen, kr 999. Finns i mässing och kopparversioner.

Gobads Lun Lantern är en utomhusdusch som ansluter till trädgårdsslangen. Vattnet värms upp av solen. Finns hos komfortkedjan på kr 2242.

ADVERT

Mest populära