All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Sommaren: Festival of förare

- Lyxbilar? Nej, varken vi eller konstnärerna är berörda. De ska transporteras från A till B, ofta över korta avstånd. Men vi behöver lite fyrhjulsdrift om vädret blir dåligt och marken lerig, något som hände i helgen, säger Jenny Skavdahl, som är ansvarig för artist runnerne på Kollen Festival. Vad är en löpare, frågar du? En förare, helt enkelt. De ansvarar för löpande artister och besättning från A till B före, under och efter festivaler. Detta låter som ett roligt jobb ...

- Det här är bra, sade Oliver Sveinall. Han har satt sin kärlek på en Audi Q5, en av de mer autofile transportmedel som används under festivalen.

- Igår körde jag Billy Idol. Han var ganska tyst, men besättningen var mycket pratsam.

- Hur långt körde du?

- Ca 250 meter.

- Hej? Inte längre? ?

- De flesta transportuppdrag är korta resor runt festivalområdet, säger Jenny. Det är lite tråkigt om Gene Simmons och de andra killarna i Kiss skulle snubbla i leran på vägen ner till scenen och bli täckt i brunt lera när de har tillbringat oräkneliga timmar att sätta på smink och kostym ... Därför är de köra någonstans, även på kort långt från backstageområdet och ner till scenerna, förklarar hon.

Oliver Sveinall trivs som fisken i vattnet bakom ratten i runnernes Audi Q5. I detta baksäte hade Billy Idol dagen i förväg. Foto: Stein Inge Stølen mer

Thomas Seltzer i baksätet

jag sitter med en utmattad förare gäng bara en halvtimme efter festivalens senaste resa. Det var ett längre uppdrag där Kiss-besättningen skulle transporteras till Gardermoen.

- Nu är vi ganska slitna, säger förare Linda Bailey. Vi har mestadels levt på en kombination av Red Bull och kaffe hela helgen, med några koffeinburkar däremellan. Nu är det bra att sova lite!

Hon säger också att favoritmissionen var frakt av Turboneger till och från scenen. Alla löpare har arbetat flera timmar än de bad om, helt enkelt för att de ville. Dessutom kommer de gärna delta i nästa år också.

Kiss aldrig besviken levande, inte heller i Kollen Fest 2012. Här kan du se Gene Simmons som tillfället blöder från munnen. Foto: Stein Inge Stølen mer

- De som har varit med oss ​​tidigare, naturligtvis har en större chans att ansluta sig till nästa gång, säger Jenny Skavdahl. Vi har en starkare ljudprocess på dessa uppdrag än på andra volontärjobb av naturliga skäl. Personer med bakgrund som professionell förare prioriteras, särskilt de som har ett minibusscertifikat.De är guld!

Om du vill vara en festivalrunner på Kölnfestivalen nästa år, gå bara till deras hemsida och skicka in en ansökan ...!

Även om Kiss-bandet hade egna limousiner transporterade de dem till och från festivalen, men det omfattande besättningen var bär av löpare. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

ADVERT

Mest populära