All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sommar idyll - med simning dröm under bar himmel

- Det är fantastiskt att stanna här, utbrister hyresvärd Hilde, som tillsammans med sin man och två barn bor på den idylliska södra tackan utan vägförbindelse till fastlandet. Med egen båt är de lyckligtvis inte beroende av regelbundna färjetider. Fastigheten har unik utsikt över Kvåsefjorden och mot Skagerak. De husägare är född och uppvuxen i Kristiansand och slog snabbt när det anlades tomter till försäljning på en av södra Norges vackraste öar 1984. Paret fick tur på dröm tomt och bestämde sig för att bygga hus i den gamla södra stil. Efter många expeditioner i skärgården på jakt efter charmiga södra hus med vackra byggnadsdetaljer upptäckte de snart hur huset skulle vara. De började rita vad de såg och så småningom bildade sitt eget favorithus. Ägarna till tomten är i den tur som deras fäder är byggare. Således fick de gratis professionellt stöd när idéerna skulle realiseras.

Läs också:

Turkosblå i trädgården

Pool nära hela årets hus är en dröm för många och kan ersätta längtan efter både stugan och Medelhavet atmosfären. En "blå vattenjewel" utomhus ...

Stark självbetjäning

Huset blev färdigt om två år. Då hade paret gjort det mesta av byggnadsarbetet själva.

"Det tyngsta jobbet var att få materialet till platsen, säger Hilde. Utan en vägförband måste byggprodukterna transponeras med båt och pråm och hissas i land. Med handen och en liten traktor transporterades varorna till byggarbetsplatsen. De har också applicerat på allt materialet själva genom att låna ut maskiner till sågverk.

- Vi har arbetat mycket för att få det gjort. Nu trivs vi med resultatet, säger paret.

För några år sedan bestämde de sig för att bygga en utomhuspool på enplanets tomt. Området av ära blåses ut, och ett separat, litet hus för uppvärmning av pumpar och behandlingsanläggningar byggdes samtidigt. De åtta och elva barnen älskar nu att hyra i den uppvärmda poolen som mäter 10x5 meter med djup på 1,70 meter. Poolen med himlen som tak är en populär social sommarplats för familjen, inte minst för besökare. Badet ute i friluft har utan tvekan också varit en vacker syn på fastigheten.

Läs också:

Dessa växter hålla spindlar från ditt hem

Här är de växter som du behöver för att stänga spindlar ut.

Vacker utsikt från Randøyas grunder trivs gärna här. Vitmålad trädgårdsmöbler kommer från Smart Club, målade med flera lager "Shipolin" marina beläggningar från Jotun, för att stå emot slitage från väder och vind.

Sunny uteplatser

under terrassen golv skiffer placeras svarta vattenledningar som fångar solens värme för att hålla poolvattnet varmt.På Randøya är de välsignade med många solstrålar under året, och de flesta måltiderna trivs utomhus när vädret tillåter. Nära poolen är högkvalitets teakage möbler som tålar vattensprutor och starka strålar från solen. På gräsmattan strax utanför lastbilen har Hilde placerat vita trädgårdsmöbler applicerade rockar med massiv fartygsoljeskibsmåleri från Jotun. Ursprungligen var dessa trötta och bruna hårda möbler. Färgen gör möblerna lika bra som nya och de kan stå ut i regnet och vindarna. Dessutom är utemöblerna enkla att tvätta.

Läs också:

Solvattenpool

Värm upp poolen med vattenbaserade solfångare.

Exteriör är huset målat med ekgul färg från Norrøn. Alla fönster är anslutna och dörrarna är också i nostalgisk stil gjord av Hansen & Justnæs i Kristiansand. Taket är täckt av hårda och gamla "Fredrikstad" takplattor.

Ljust och stort familjerum ligger på första våningen i huset. Köksbeslag är från danska Hanstholm. Väggar och golv är målade i ljus beige med Jotuns färg, S 2005-Y40R. Matbordet, bäddsoffa och stolar är gjorda av Terje Strømodden i Skien.

250 kvadratmeter

Huset har totalt tre våningar. Detta ses först på baksidan av byggnaden, vilket är högst från den här kanten, eftersom plottet sluttar. På framsidan ser du bara andra våningen och loftet. Totalt är området 250 kvadratmeter. I källaren har ägarna möblerat sommarvandringar, bad, hobbies, korridorer och tvättstugor. På huvudvåningen finns ett vardagsrum, badrum, hall och kök. Loftet består av tre sovrum, ett loftrum och ett badrum. De flesta av möblerna i huset är en gammal arv, eller saker köps i loppmarknad. Vissa dekorationer är moderna för att skapa kontraster i inredningen.

-Hus oss ett typiskt hem för en aktiv familj, säger Hilde Frustøl, som är mest angelägen om att betona egenskapens unika läge med en himmelsk utsikt över södra skärgården. Och tystnaden som bara avbryts av fågelskräm och motorsport från båtarna.

ADVERT

Mest populära