All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sådant injekterade kakel

Tätningsmedlet appliceras på substratet med en gummispatel / spackel. För att undvika luftblåsor i lederna leder flaren diagonalt till ytan i båda riktningarna. Applicera tätningsmedel i mindre områden och torka överflödigt med en våt svamp efteråt. Efter ca En timme kan slutstädningen göras med en torr dispenser / tyg. Gnid tills glansningen av plattorna kommer framåt. Slutstädningen skadar en del. Använd en dammmask och dra åt så att dammet inte flyter i rummen bredvid det.

Olika färger

Fukt rekommenderas vanligtvis av en chiphandlare. Fukt är cementbaserat pulverformigt pulvertillagat färgämne. Det finns många färg nyanser som kan ge ett spännande resultat. För det mesta används ljusgrå och grå tätningsmedel. Vita tätningsmedel kommer gult efter ett tag och rekommenderas inte. På grova, rustikt kakel, glas byggnad block vägg, golv med klinker och större, grövre oglaserade plattor används en grov klinkerfug. Annars används fina korn.

Våtpressade plattor kan variera något i storlek, och bredare leder används ofta för att justera eventuella skev vid läggning. Det finns inga regler för hur bred lederna ska vara, men stora plattor brukar ha större leder än mindre plattor. Storleken på sängen är vanligtvis lite bredare på obelagda kakelplattor som monteras på golvet. Var medveten om att kakel med avrundade hörn får större avstånd i dagligvarorna.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära