All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sådana anläggningar till ro i höst

Rosen är trädgården och bara några roser i blomma skapar god doft och romantik i hela trädgården.

Du köper nu en mängd vackra och doftande potteros i trädgårdscentret. Rosor i krukor kan planteras nu på hösten, men kontrollera att de är friska och friska.

Kontrollera marken i potten. Det ska vara fuktigt utan att vara vått. En växt med ett par plana blommor och knoppar där bladen är gröna är ett gott tecken.

Så här planterar du rosor

1. Innan du börjar plantera, sätt rosen i en hink med vatten. Lämna det över natten.

2. Gräva jorden väl upp. Växthålet ska vara tillräckligt stort för att rosorna ska kunna sprida sina rötter väl.

Läs också:

Trädgården som liknar en park

I serien av nordiska trädgårdar har vi nu kommit till Varkaus i Finland. "Den här vackra trädgården har en parkliknande känsla. "

3. Plantera rosen så att ymppunkten står ca. 5 cm över marken (gäller ej för vanliga rosor). Betesmarken betyder den svullna delen från vilken grenarna härstammar.

4. Låt sedan den upplösta jorden blandas med kompost eller gödsel på plats över rötterna. För att se till att rötterna kommer i kontakt med marken, bör du gå runt rosen.

5. Vattenbrunn

  • Fem smarta saker du kan använda äggskal i trädgården

Klätterrosor

Minns att klätterrosor kräver lite extra om de planteras på en vägg. Nära till stiftelsen är näringstillförseln ganska dålig, så här bör jorden förbättras.

Fyll växthålet med mycket kompost, smuts eller speciellt gödselmedel för rosor. Plantera rosen ca. 30 cm från väggen.

Läs också:

Dessa 15 engelska rosor är de mest doftande

engelska roserna har rykte för att luktas bäst. Dessutom är blommorna fulla och passar perfekt i buketter.

Eftersom marken nära väggen är ganska torr måste du vattna rosen bra både när du planterar och när den har blivit ordentligt ruttet.

Klar för vinter

När säsongen är över måste rozen kontrolleras och eventuella dåliga grenar beskärs före vintern. Rosorna under buskarna nippas av och tas bort, eftersom det kan finnas svampar på löv som kan övervintra.

När den första frosten kommer, kanske du vill lägga till kugjødselkompost eller hacka marken omkring tio till femton centimeter på stammen av de mest känsliga rosor, såsom stjälk rosor.

  • Få en fantastisk rosenträdgård

Fyra doftande rosor

Rhapsody in Blue

Rhapsody in Blue är förmodligen det närmaste du får en blå ros. Det handlar om 1 meter lång och blommar från juni till september med blåblommiga blommor med lite doft.

Läs också:

Hur magnifika Pioneer

Med sina tunga, söta-huvuden och frodig grönska, en pionjär / pion en av våra vackraste och mest populära perenner. Här ger vi dig pro tips från ...

Rosa Helenae

Lycka Fund är en ros med långa grenar utan törnen och kan vara upp till 6 meter hög.Den är perfekt för pergola eller uppe i väggen där den blommar i juni och juli.

Ghislaine de Feligonde

Ghislaine de Féligonde är en rosebush som blomstra med små aprikosfärgade kopparblommiga blommor. Rosen är ca 1,5 meter lång och trivs i både solen och den halva skuggan. Det passar väldigt bra som murmur.

  • Marie Curie

Marie Curie är en ros som blommar med aprikos till krämiga blommor i juni och juli. Rosen handlar om 50 cm lång och ca 45 cm bred och trivs bra i en burk.

Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära