All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Subaru som du aldrig har sett det förut

Vid Kaj R. Alver.

Den har terminologi i bilmiljön. Rat-look, retro, JDM, Pro-Touring ... Listan är lång. Denna lista innehåller även termen "Stance". Stance är en form av paraplybeteckning för minimal clearance, fälgar, däck och undervagn.

Norges lägsta transport

Ursprungligen höll trenden så mycket annat i bilen, från den stora lekplatsen Japan. Det finns ofta första med extrema idéer som växer ut ur världen där de är finslipt för att bli trender.

MODER: Vanligtvis är Subaru kopplad till grusvägar och skogsupplopp. Det skulle troligen ha lämnat lite plast om det var van vid den typen av saker. Foto: KAJ RATH ALVER Se mer

Japanerna fortsatte verkligen konceptet som var nyckeln i motorsport: Låg tyngdpunkt. Således, bred och lågliknande som att sätta havsbotten i en båt i hårt väder. Idag trenden kommit så långt att motorsport element nästan utplånats för "värsta" hållning-bilar är faktiskt helt meningslöst att köra med. De gör bäst i utställningen. Fanagutten Thomas Bødtker har å andra sidan byggt en fin blandning.

Ole Martin har skämt Audiens

Ballett

Thomas (25) är ingen född pojke. Tidigare satte han upp en röd BMW 3-serie vagn, och det var hjul och lägre som gällde det också, men det var så kallade "static". Det var, det sänktes med fjädrar och dämpade så det var så lågt hela tiden.

Nu har Thomas tagit steget ytterligare och kan justera svårighetsgraden hos hastighetsdämparna.

Nilen är byggd med luftfjädring så att den kan sänkas och höjas efter behov.

MASSAGE: Thomas måste massera formerna för att få ett vrak inuti fälgarna som mäter 10x18 tum. Foto: KAJ RATH ALVER Se mer

- I grund och botten byggde jag bara en enkel showbil, men det var en ballett. Min första tanke var att "stance" bilen eftersom jag inte har sett en enda STI '08 eller senare som har gjorts i Norge. Den gamla bilen var statisk, så det var trevligt att köra med men besvärligt med tanke på att jag har några kraftiga högar här bor jag.

Harry eller klassen?

Den monteras Airlift Performance chassi och hjul som är Avant Garde F141 är "skräddarsydd" 10x18-inches och är målad i Candy Apple Red. Dessutom är sköldarna bredden bakom och alla fyra skärmarna rullas för att få fälgarna så långa som möjligt till kanten utan subberring. Däcken mäter 225 / 40-18, vilket är smal att stå på så breda fälgar, men det är gjort för att få rätt däckområde.

STREKK: Breda fälgar men smala hjul för att få önskad hållning. Foto: KAJ RATH ALVER mer

rallybil

Stance ses oftast ske i bilar som gamla BMW och äldre VW Golf'er lika gärna låta diesel snål bensinmotor- så valet av Thomas är särskilt ovanligt.

Bilen är en Subaru Impreza WRX STI 2008. akronym står för World Rally Cross och Subaru Tecnica International. Under kåpan på fyrhjulsfickorna finns en 2,5-liters lådmotor med 300 hästar och 407 Nm i vridmoment. Den gör 0-100 km / h om 5, 3 sekunder och den har en toppfart på 250 km / h.

POWER: En liten bit av motorn har borstats för lite mer effekt. Foto: KAJ RATH ALVER Visa mer

Men det är inte kraften i högsätet när du stoppar din bil. Sedan är det lite utrymme både under bilen och på skärmens kanter som gäller. Och medan ett spår redan är rymligt i bågarna har Thomas gjort ännu mer för att få det perfekta resultatet.

Road Trip, inga problem

Thomas har också tagits bort dike lampor i fronten för att göra plats för laddluftkylare för att kyla turbomotor och målade detaljer black medan skärmar och främre stötfångare målade i bilens originalfärg.

Enligt ungen är det vanligt att Subaru störs med färgskillnader på karosseriet. Det använder inte bilen. Men i motsats till många i Stance-miljön borde det inte ses.

REN: Dimljuset tas bort för ett rent utseende. Foto: KAJ RATH ALVER mer

- Med luften skulle nog alla trodde att du tog bort alla idrottsenheter och hantering, men jag har kört det mesta av installationen av coilovers i olika bilar och luftfjädring faktiskt satsa på mycket goda köregenskaper.

Resan är lång, men det kommer att bli bra.

Bilen är också rolig och brutal att köra, precis som en gammal bra sportbil utan alla tekniska dupediter, avslutar Thomas.

VISA ... OCH GO: Thomas är visserligen mest berörda med att ha en blod sassy bil att visa utställningen, men han använder det ändå flitigt på vägen. Foto: KAJ RATH ALVER

lichen: OijOij samhälle automatiskt känner boning när din moderna Euro eller Jap ligger på marken. Foto: KAJ RATH ALVER

SPEAK: Det går bättre än normalt för skamliga luftfjädringsbilar. Foto: KAJ RATH ALVER

paus: Det tar en hel del justering för att kunna trycka med tillförsikt på nedre knappen. Foto: KAJ RATH ALVER

STREKK: Breda fälgar men smala hjul för att få önskad inställning. Foto: KAJ RATH ALVER

DONN: Inuti kommer alla Subaru euere att känna igen sig själva. Foto: KAJ RATH ALVER

TANK: Egen dansgolv som avslöjar var tanken är belägen. Foto: KAJ RATH ALVER

ADVERT

Mest populära