All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Stark vårsol? Däck till häcken

Många grödor dör på grund av torka på våren och inte av förkylning, så många tror. När vårsolen blir stark och varm och marken fortfarande är kall kan den orsaka problem.

- När solen kommer, vill växterna växa. En lökplanta eller en knoll behöver inte mycket att växa, åtminstone inte alls, men en del av träden är sämre, säger Tove Ladstein i Office of Flowers and Plants (OBP).

Ej plast

Det finns häckar och träd, men även rosor, som är mest utsatta vid denna tid på året. Tyvärr dör de ofta senare och det kan vara svårt att veta när vårskolan är ett problem för att du inte märker omedelbart skadorna.

Vad du bör vara medveten om är hur varmt solen är i förhållande till marken. Värmer solen bra och den är bar medan det fortfarande finns många människor som är mycket kalla på marken, bör du tänka på att täcka de exponerade tillväxterna.

Tujahekker är vanligt runt norska trädgårdar och är en av de tillväxt som kan vara särskilt utsatta. Strålar över häcken eller växterna kan enkelt rädda dem.

- Du kan använda vad du har till hands, som ett gammalt ark eller sömnadssäck. Men inte plastdäck. Om du har det gamla julgran som ligger i trädgården, kan du använda det från det, säger Ladstein.

Hitta vattenslangen

När teddyen börjar träna, hitta bara trädsslangen och vattna växterna, häck och gräsa när solen sätter torra perioder.

Många väljer också att lima gräsmattan på våren. Detta bör ske i fuktigt väder eller på snön innan den helt försvinner.

- Men om du har en gräsmatta som vinner över mosen är det viktigaste gödningsmedlet, och du kan vänta tills gräset faktiskt växer. Du borde lägga till gödsel regelbundet och mer än du tror, ​​säger Ladstein.

- Går gärna över gräsmattan med en rivning nu på våren för att få lite av mosen.

ADVERT

Mest populära